• Αναζήτηση

Μ. Γιαννάκου: «Κούρεμα» σημαίνει απόλυτη επιτήρηση, δεν υπάρχει φως

«’Κούρεμα’ του χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση» δήλωσε η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενη στις προτάσεις που εξετάζονται το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«‘Κούρεμα’ του χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση» δήλωσε η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενη στις προτάσεις που εξετάζονται το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ. Γιαννάκου απέρριψε τα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει «φως στην άκρη του τούνελ».

Τη λύση συνήθως τη δίνει ο λαός, υποστήριξε η κ. Γιαννάκου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει είτε να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να πάει σε εκλογές, ή να πει ότι μπορεί να κάνει κάτι και να το κάνει. Τάχθηκε, όμως, κατά των σεναρίων συγκυβέρνησης.

Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας, η κ. Γιαννάκου είπε ότι «η κυβέρνηση υπέγραψε ένα μεμοράντουμ το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει και δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει επιτήρηση και μάλιστα επιτήρηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση δαπανών, παρά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί, και προέβλεψε διόγκωση του χρέους, γεγονός που – όπως υποστήριξε – θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, λόγω του κοινού νομίσματος.

«Το σύστημα βασίζεται αποκλειστικά σε ένα είδος αλληλεγγύης. Λάθη δικά σου μπορεί να κοστίσουν σε όλους» επισήμανε.

Εξέφρασε, επίσης, αμφιβολίες για το κατά πόσο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής θα διαμορφωθεί «μία οριστική εικόνα για το τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη».

Τέλος, υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της, δηλαδή να παίζει τον ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk