Η ιστορική τηλεοπτική σειρά «Ντάλας» που ξεκίνησε το 1978 και ολοκληρώθηκε το 1991, μετά από μία θριαμβευτική πορεία δεκατριών σεζόν,θα επιστρέψει -καταρχήν- στη αμερικάνικη και την βρετανική τηλεόραση.

Τα δικαιώματα για τα νέα επεισόδια της σαπουνόπερας -η οποία στο παρελθόν προβάλλονταν από το CBS και έδινε επικές μάχες με την «Δυναστεία» του «αντίπαλου δέους» ABC- ανήκουν στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο TNT -αδερφή εταιρεία της Warner Bros. Television-, ενώ στην Αγγλία θα μεταδοθεί από το Channel 5. Η σειρά αναμένεται να προβληθεί το καλοκαίρι του 2012.

Η νέα σαπουνόπερα δεν θα είναι ριμέικ του Ντάλας (1978-1991), αλλά θα αποτελεί τη συνέχειά του και θα αφορά στον Τζον Ρος Γιούιν, τον γιο του Τζέι-Αρ και τον Κρίστοφερ Γιούιν, τον υιοθετημένο γιο του Μπόντι Γιούιν.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά που ανέδειξε τον Λάρι Χάγκμαν στον θρυλικό ρόλο του Τζέι-Αρ -όλοι θυμόμαστε την κλασική ατάκα «Ποιος σκότωσε τον Τζέι-Αρ;», ενώ το καστ συμπλήρωναν οι Πάτρικ Ντάφι, Βικτόρια Πρίνσιπαλ και Λίντα Γκρέι.

Στους πρωταγωνιστές της νέας σειράς θα συγκαταλέγονται οι «παλιοί» Λάρι Χάγκμαν, Πάτρικ Ντάφι και Λίντα Γκρέι που συμφώνησαν να ενσαρκώσουν και πάλι τους ρόλους τους στην σειρά (Τζέι Αρ Γιούιν, Μπόµπι και Σου Ελεν αντίστοιχα), ενώ οι «νέοι» Τζέσι Μετκαλφ και Μπρέντα Στρονγκ, γνωστοί από την συμμετοχή τους στις «Νοικοκυρές σε απόγνωση»,θα αναλάβουν τους ρόλους της νέας γενιάς που θα αγωνίζεται και θα συγκρούεται για την οικογενειακή περιουσία.

Ο διευθυντής προγράμματος του Channel 5, Τζεφ Φορντ δήλωσε σχετικά: «Με το σαγηνευτικό μίγμα πλούτου, αποπλάνησης, σκανδάλων και ίντριγκας, υπάρχει κάτι για όλους στο ράντσο του Σάουθφορκ και η σειρά αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσθήκη στο πρόγραμμα του 2012».