Η νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Real Steel» νίκησε το πολιτικό θρίλερ του Τζορτζ Κλούνεϊ στο αμερικάνικο box office.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν -στον ρόλο ενός πυγμάχου που προπονεί… ρομπότ- και την Εβαντζελιν Λίλι, έκανε το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο με έσοδα $27.3 εκατομμύρια -το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα στην κατηγορία sports drama μετά το «The Blind Side» του 2009.

Την ίδια ώρα ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ με το πολιτικό θρίλερ «The Ides of March» βρέθηκαν στην δεύτερη θέση του box office με περίπου $10.4 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η οικογενειακή ταινία «Dolphin Tale» που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε βρεθεί στην πρώτη θέση (με $9.2 εκατομμύρια) αφήνοντας πίσω το «Moneyball» του Μπραντ Πιτ ($7.5 εκατομμύρια), έπεσε στην τρίτη θέση παραμένοντας όμως πάνω από το «Moneyball» που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση.

Το top 10 του box office συμπληρώνουν οι ταινίες «50/50» (5η θέση με $5.5 εκατ.), «Courageous» (6η θέση με $4.6 εκατ.), «The Lion King» in 3D (7η θέση με $4.55 εκατ.), «Dream House» (8η θέση με $4.5 εκατ.), «What’s Your Number?» (9η θέση με $3.1 εκατ.) και «Abduction» (10η θέση με $2.9 εκατ.).