«Ο Κοστάντσο φοβάται… τον βλέπω να τα τρώει όρθιος… ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει την επόμενη μέρα, να βρούμε με μεταγραφή έναν καλό τερματοφύλακα τον Δεκέμβρη και τώρα να δοθεί μια ευκαιρία στον Μέγερι» απεφάνθη ο παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Παναγιώτης Κελεσίδης.
Η εμπειρία και η αυτοθυσία με την οποία αγωνίζονταν ο Σερραίος γκολκίπερ, δεν αμφισβητείται. Κατέβηκε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1972, την εποχή που ο αείμνηστος πρόεδρος των Ερυθρολεύκων Νίκος Γουλανδρής αγόραζε όποιον έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή πουλούσε η ομάδα του.

Ο Κελεσίδης συνδύασε το επίσημο ντεμπούτο του σε παιχνίδι των Ερυθρολεύκων με νίκη (2-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί της ιταλικής Κάλιαρι για το Κύπελλο UEFA και έγινε θρύλος τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς όταν έπιασε και τα άπιαστα στην εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού.
Ο Φράνκο Κοστάντσο αμφισβητείται από τους πάντες. Από την άποψη αυτή ο Κελεσίδης λέει τα αυτονόητα. Ξεχνώντας ότι ο αργεντινός γκολκίπερ στον αγώνα με την Αρσεναλ εκτός από το γκολ που δέχτηκε στην κλειστή γωνία έβγαλε και δύο μοναδικά τετ α τετ, δημοσιοποίησε την άποψή του ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό.
Ο Κοστάντσο στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ εντός έδρας και την Αρσεναλ στο Λονδίνο δέχτηκε τρία γκολ. Κατά γενική ομολογία την ευθύνη και για τα 3 τέρματα φέρουν πρωτίστως οι αμυντικοί των Ερυθρολεύκων. Ακόμη όμως αν και τα 3 χρεωθούν στον Αργεντινό, ο αριθμός είναι μικρός σε σύγκριση με το μεγάλο όνομα των ομάδων που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός.
Ο Κελεσίδης σε 18 ευρωπαϊκούς αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού δέχτηκε 30 γκολ. Περίπου 1,6 γκολ ανά παιχνίδι. Ο συντελεστής είναι πολύ μεγαλύτερος αν απομονωθούν οι 8 ήττες κατά τις οποίες η εστία του παραβιάστηκε 23 φορές. Το 1972 δέχτηκε 4 γκολ στο Λονδίνο από την Αρσεναλ σε ένα παιχνίδια που έκανε ηρωική εμφάνιση πιάνοντας πέναλτι που εκτέλεσε δύο φορές ο Τσίβερς. Επί των ημερών του όμως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 5-1 από τη βελγική Αντερλεχτ, 3-0 από την ρουμανική Σπορτούλ, 3-1 από τη Λέφσκι Σόφιας και 5-1 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Στα 3 παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα ο Κοστάντσο δέχτηκε 4 γκολ. Ο αριθμός επίσης δεν είναι μεγάλος αν ληφθεί υπόψιν ότι ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και από τα τρία παιχνίδια, ενώ τα δύο από τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στην εκτός έδρας νίκη (3-2) επί του Εργοτέλη. Ο Αργεντινός χρεώνεται κυρίως τις δύο εσφαλμένες αποκρούσεις στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Την πρώτη φορά έστειλε την μπάλα στα πόδια του Μπαλάφα ο οποίος σκόραρε και τη δεύτερη στα πόδια του Τσιρίλο ο οποίος σούταρε άουτ.
Κατά τον Κελεσίδη «ο γκολκίπερ στη σέντρα που θα γίνει στην περιοχή πρέπει να βγαίνει και να τρώει αντιπάλους, συμπαίκτες, τα πάντα». Ως παράδειγμα ανέφερε μάλιστα ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κατά το οποίο σε σέντρα του Δομάζου βγήκε με δύναμη από το τέρμα πετώντας στο έδαφος τον Αντωνιάδη του Παναθηναϊκού και τους Γκλέζο, Σιώκο που αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Δεν είπε όμως λέξη για τον τελικό Κυπέλλου του 1975, όταν στο 25΄ ο Χατζηπαναγής του Ηρακλή τον ντρίμπλαρε τρεις φορές προτού πετάξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Κοστάντσο είναι αλήθεια ότι δείχνει φοβισμένος και άτολμος στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ωστόσο έχει κάνει μια αξιόλογη καριέρα στην Αργεντινή, την Ισπανία και την Ελβετία, που σημαίνει ότι δεν του λείπουν τα προσόντα. Γι αυτό και εκπλήσσει η πλήρης απόρριψή του από τον Κελεσίδη.