Το περασμένο καλοκαίρι η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά την ιστορία του συλλόγου και την διένειμε στους ξένους ποδοσφαιριστές της προκειμένου να τη διαβάσουν και να γνωρίζουν σε ποια ομάδα ήρθαν να παίξουν. Αν είχε μεταφράσει και τον κανονισμό λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος ίσως γνώριζε ο Φραν Γέστε τις υποχρεώσεις του και δεν ταξίδευε ιγκόγνιτο στην Ισπανία προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο από τον προσωπικό του γιατρό.

Ο Γέστε απολογήθηκε την Τετάρτη στη διοίκηση του Ολυμπιακού και απέδωσε το λάθος να μην ενημερώσει κανέναν στον Πειραιά για την επέμβαση, στην αδυναμία επικοινωνίας με τον προπονητή του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ούτε λίγο – ούτε πολύ ο ισπανός μέσος ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τον προπονητή του για το ταξίδι στο Μπιλμπάο, αλλά την Τετάρτη που ο γιατρός του είπε ότι χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον κ. Βαλβέρδε επειδή ήταν η μέρα του αγώνα με την Αρσεναλ και είχε κλειστό το τηλέφωνό του.

Στην απορία του διευθύνοντα συμβούλου κ. Γιάννη Βρέντζου και του νομικού συμβούλου κ. Θόδωρου Γιαννίκου γιατί δεν επικοινώνησε να ενημερώσει τον γιατρό της ομάδας κ. Χρήστο Θέο, ο Γέστε απλώς απάντησε ότι απευθύνθηκε σε ένα γιατρό που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του.

Ο Γέστε δεν έπεισε με όσα υποστήριξε. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα αποφύγει τη διακοπή συμβολαίου, αλλά θα τιμωρηθεί με πρόστιμο πολύ μεγαλύτερο από τα 15.000 ευρώ που θα πλήρωσε ο Κέβιν Μιραλάς για τη χειρονομία του στον αγώνα με την Αρσεναλ.