Ακαρπη απέβη η πολύωρη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκόπουλου για τον εντοπισμό ατόμων που, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, δεν σταμάτησαν σε έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και τράπηκαν σε φυγή.

Αρχικά το πλήρωμα περιπολικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος εντόπισε ύποπτο ΙΧ αυτοκίνητο και κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ για να ελέγξει τους επιβάτες.

Ωστόσο μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε τις κινήσεις των αστυνομικών έβαλε μπροστά και προσπάθησε να φύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα ενώ – σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής – οι επιβάτες του οχήματος άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν.

Οι δράστες εγκατέλειψαν λίγο αργότερα το αυτοκίνητό τους έξω από το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και τράπηκαν σε φυγή.

Νωρίς το απόγευμα το σκηνικό με τους πυροβολισμούς άλλαξε. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την ΓΑΔΑ τα πυρά δεν προήλθαν από τους ύποπτους αλλά από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Στο ερώτημα γιατί δόθηκε αρχικά λάθος πληροφόρηση η απάντηση ήταν ότι επειδή στο περιστατικό ενεπλάκησαν και άλλοι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφταναν σταδιακά από άλλα σημεία άκουσαν τους πυροβολισμούς και ενημέρωσαν πως προέρχονταν από τους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής από την πρώτη στιγμή διέψευδαν την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυροβολισμούς.