Ακαρπη απέβη η προσπάθεια του κ. Βλάση Τσάκα να πιστοποιήσει την υπογραφή του πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νασέρ µπιν Αµπντούλ Ραµχάν αλ Σαούντ, όπως ζήτησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο κ. Τσάκας παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πιστοποίηση της υπογραφής του Σουλτάν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και ως εκ τούτου θα αναχωρήσει εκ νέου για την Τζέντα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε διαδικαστικό. Ο εκπρόσωπος του μυστηριώδους σαουδάραβα επενδυτή προανήγγειλε την άφιξη του πρίγκιπα στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο τόνισε ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες για να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επίσης, αποκάλυψε ότι η πλευρά του πελάτη του έχει βρει τη φόρμουλα με την οποία θα ξεπεραστεί το εμπόδιο της ελληνικής ιθαγένειας που θέτει ως βασική προϋπόθεση η ελληνική νομοθεσία για τους μετόχων των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην «κουμπαριά» που έχει με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Φανούρη Βατσινά, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αναλυτικά, ο κ. Τσάκας δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ fm:

Για την «κουμπαριά» με τον κ. Βατσινά και τις φήμες περί εμπλοκής του στην υπόθεση:

«Δόθηκε διάσταση σε ένα θέμα που ούτε καν ισχύει. Ο αδερφός μου έχει βαπτίσει το παιδί της αδερφής του Βατσινά. Αν αυτό είναι κουμπαριά, εντάξει. Μήπως αυτό είναι εγκληματικό; Εγώ προσωπικά ούτε ξέρω τον κ. Βατσινά. Μία φορά τον είδα τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να καταλάβω από που βγήκαν όλα αυτά τα υπονοούμενα. Το πατρικό μου σπίτι είναι στο Ηράκλειο και το Ηράκλειο δεν είναι Αθήνα. Ολοι λίγο-πολύ γνωριζόμαστε εκεί πέρα. Δεν υπάρχει θέμα Φανούρη Βατσινά, μην τρελαθούμε. Δεν έχει συναντηθεί ούτε ο πρίγκιπας με τον κ. Βατσινά. Εμένα ξέρει από την Ελλάδα, όσο και αν δεν σας φαίνεται καλά αυτό».

Για το αν ξεπεράστηκε το εμπόδιο για την αγορά της ΠΑΕ από αλλοδαπό επιχειρηματία:

«Δεν μπορώ να σας πω τι κάναμε. Απλώς σας λέω ότι αυτό το γεγονός εμείς το έχουμε ξεπεράσει. Αφήστε τους νομικούς μας να δουλέψουν και να παρουσιάσουν αυτό που είναι να παρουσιάσουν».

Για το αν πιστοποιήθηκε η υπογραφή του πρίγκιπα:

«Μόλις έφυγα από την πρεσβεία και είμαι στο αεροδρόμιο. Στις πιστοποιήσεις των υπογραφών είναι συνήθως ‘’παρών’’ το πρόσωπο που καλείται να πιστοποιήσει την υπογραφή του. Είναι ένα λεπτό θέμα. Το επιστολόχαρτο του πρίγκιπα φέρει το έμβλημα του θρόνου της βασιλικής οικογένειας. Ποιος θα πιστοποιήσει τη βασιλική οικογένεια; Δεν αρνηθήκαμε την πιστοποίηση, όμως αποδείχτηκε πως αυτό δεν γίνεται από εδώ. Θα γίνει από τη Σαουδική Αραβία και θα τελειώσει και αυτό το θέμα της περίφημης πιστοποίησης της υπογραφής. Οι δικηγόροι ας συντάξουν τη συμφωνία βάσης και με την άμεση άφιξη του πρίγκιπα θα προχωρήσουμε. Θα ήταν πολύ άκομψο να πω στον πρίγκιπα ότι αμφισβητούν την υπογραφή του και ζητούν πιστοποίηση. Γι’ αυτό θα πάω εγώ στην Τζέντα».

Για την ημέρα άφιξης του πρίγκιπα:

«Θα πάω ένα διήμερο στο Ηράκλειο και την Πέμπτη θα φύγω για τη Σαουδική Αραβία. Την Παρασκευή θα έχουμε βγάλει το πρόγραμμα για το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας, αλλά δεν το βλέπω πριν από Δευτέρα-Τρίτη».

Για το αν θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της 17ης Οκτωβρίου:

«Δεν προλαβαίνουμε τεχνικά. Χρειάζονται 15-20 μέρες για τον έλεγχο της ΠΑΕ. Πρέπει να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία για να μπούμε μέσα να κάνουμε τον έλεγχο και μετά να προχωρήσουν τα υπόλοιπα».

Για το περιεχόμενο της πρότασης του πρίγκιπα:

«Προτείναμε με καλύψεις όλου του ποσού που αφορά την ΠΑΕ, δηλαδή τα 70 εκατ. ευρώ, να υπογραφεί ένα συμφωνητικό, να γίνει ο έλεγχος στην ΠΑΕ, να μεταβιβαστούν οι μετοχές και σαν καινούργιοι μεγαλομέτοχοι να προκηρύξουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή που θα επιθυμούμε εμείς (σ.σ. 2,8 ευρώ ανά μετοχή). Αυτή είναι η πρόταση για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εχουμε κατ’ αρχήν το ‘‘οκ’’ από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη ότι τον ικανοποιεί αυτή η πρόταση, αλλά απομένει να γίνει η πιστοποίηση της υπογραφής, όπως ζήτησε. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο από εδώ, αλλά θα γίνει από τη Σαουδική Αραβία για να τελειώνουμε. Ο κ. Πετρόπουλος έχει εξουσιοδότηση να κάνει ό,τι απαιτεί η διαδικασία, βάσει του πληρεξούσιου που έχει στείλει ο πρίγκιπας».

Για τους λόγους που δεν κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ ο πρίγκιπας:

«Δεν θα γίνουν δηλώσεις από τον πρίγκιπα τώρα. Πρώτα θα υπογραφεί η συμφωνία και μετά θα γίνουν δηλώσεις. Οταν θα είμαι στη Σαουδική Αραβία, ευχαρίστως να κάνει μια δήλωση».

Για τη στάση που θα τηρήσει ο πρίγκιπας απέναντι στους άλλους μετόχους:

«Οποιος θέλει να συμμετέχει μαζί μας στο παιχνίδι, είναι ευχαρίστως αποδεκτός. Εννοείται πως αμέσως μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, θα γίνει συνάντηση και με τους άλλους μετόχους της ΠΑΕ».