Την επιθυμία να επιστρέψει κάποια μέρα στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα εξέφρασε ο γάλλος σέντερ φορ της Λάτσιο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα την περασμένη διετία μίλησε στο γαλλικό περιοδικό «France Football» για την ελληνική εμπειρία, την παρουσία του στο Τριφύλλι και τη σχέση του με τους οπαδούς της ομάδας, εξήγησε γιατί αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο με τη φανέλα των Λατσιάλι, αρνούμενος μάλιστα μυθική πρόταση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Κίνα (!) και αναφέρθηκε στον… διακαή πόθο της εθνικής Γαλλίας. Αναλυτικά, ο 30χρονος στράικερ είπε:

Για όσα έζησε στον Παναθηναϊκό:

«Οι αναμνήσεις μου από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από ωραίες. Θα τις χαρακτήριζα καταπληκτικές! Θέλω να επιστρέψω μια μέρα στην ομάδα και σε αυτή τη καταπληκτική χώρα, η οποία στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα».

Για το αν θα μπορούσε να παραμείνει στο Τριφύλλι:

«Θα μπορούσα να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Βρισκόμουν σε μία κομβική ηλικία. Είμαι πλέον 30 ετών. Επρεπε να επιλέξω. Είτε θα ολοκλήρωνα την καριέρα μου στην Ελλάδα, είτε θα έδινα στον εαυτό μου μια νέα πρόκληση. Ηταν ώρα να επιστρέψω δυναμικά. Αυτό ένιωσα και αυτό έκανα».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τον ΠΑΟ:

«Τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα επηρέασαν και τον αθλητισμό. Στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά. Συμβαίνουν παράξενα πράγματα κάπου-κάπου. Το ποδόσφαιρο ήταν αδύνατο να γλιτώσει από αυτά. Η ομάδα είχε ανάγκη να με αφήσει. Αναζήτησα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα μου σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και τα κατάφερα. Επέλεξα το Καμπιονάτο και τη Λάτσιο».

Για τη σχέση που έχει με τους οπαδούς των Πρασίνων:

«Ολες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα έχουν κάτι το ξεχωριστό. Δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις… ήρεμες. Η Οσέρ, η Μαρσέιγ, η Λίβερπουλ, ο Παναθηναϊκός και τώρα η Λάτσιο, ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου».

Για την εθνική Γαλλίας:

«Αυτό το καλοκαίρι είχα μια τρελή πρόταση. Κάτι τρομερό από την Κίνα! Οι πρωταθλητές μου έδωσαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο 2,5 χρόνων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα και προτιμούσα μια αθλητική πρόκληση. Είχα ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Δεν θα πήγαινα ποτέ σε ένα τόσο μακρινό προορισμό, καθώς δεν θα επέστρεφα ποτέ στην Εθνική ομάδα. Ξέρω ότι συνεχίζω να έχω αυτό που χρειάζεται για να δώσω κάτι στην Εθνική ομάδα. Προοδεύω ακόμα. Αισθάνομαι καλύτερος από πριν, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Είμαι πιο ολοκληρωμένος. Μπορεί να έχω χάσει σε ταχύτητα από τους τραυματισμούς μου, αλλά κέρδισα καλύτερη αίσθηση της τακτικής. Θέλω να το δείξω αυτό. Θέλω ο κόσμος να με δει με την μπλε φανέλα. Δεν έχω πει την τελευταία μου λέξη. Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω. Την ημέρα που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο θα μπορείτε να πείτε ότι πέθανα. Οχι όμως πριν από αυτό…».

Κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας

Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, ο Σισέ επιστρέφει στην εθνική Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Λοράν Μπλαν εν όψει των αγώνων για τα προκριματικά του EURO 2012 με Αλβανία (την Παρασκευή) και Βοσνία (την ερχόμενη Τρίτη), στη θέση του τραυματία Καρίμ Μπενζεμά