Οπως αναμενόταν, διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία κράτησε μόλις δέκα λεπτά! Απόντων όλων των μετόχων αλλά και εκπροσώπων της οικογένειας Βαρδινογιάννη για πρώτη φορά έπειτα από 32 χρόνια(!), δεν κατέστη δυνατή ούτε η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ούτε φυσικά η λήψη απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, μετά τη χθεσινή (3/10) απόσυρση του σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζητούσε από τον μεγαλομέτοχο κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη σχετικά με το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό.

Η απόφαση του κ. Βαρδινογιάννη να καταστήσει τις μετοχές (54,7%) που έχει στην κατοχή του ανενεργές, μη συμμετέχοντας στα διοικητικά και ιδιοκτησιακά δρώμενα των Πρασίνων (γενικές συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια), όπως βεβαίως και η πλήρης ασυμφωνία που υπάρχει με τον κ. Βγενόπουλο επί παντός επιστητού, οδήγησε σε αδιέξοδο τη σημερινή συνεδρίαση. Ως εκ τούτου, ορίστηκε επαναληπτική γενική συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου, με το Πρωτοδικείο πάντως να επικρέμεται πάνω από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εφόσον δεν υπάρξει εκλογή νέου ΔΣ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τότε παραμένει σε ισχύ το υπάρχον συμβούλιο. Μάλιστα για την ερχόμενη Πέμπτη (6/10) ορίστηκε να συνεδριάσει το ΔΣ προκειμένου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας να ενημερώσει το σώμα αναλυτικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπήρξε από την εταιρεία Arboris Capital για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού.

Τα έξι θέματα ημερήσιας διάταξης για τη Γ.Σ. είναι τα ακόλουθα:

1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με κεφαλαιοποίηση διαφοράς υπέρ τον άρτιον με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Εταιρίας. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού.

3. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής σε 0,33 ευρώ για κάλυψη του συνόλου των ζημιών παρελθουσών χρήσεων ή τέτοιο ποσού όσο θα αποφασιστεί για λόγγους στρογγυλοποίησης. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού.

4. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ με καταβολή μετρητών κι έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,33 ευρώ, τιμή διάθεσης ίση με την ονομαστική αξία. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού.

5. Εξουσιοδότηση προς Δ.Σ. όπως ορίσει η διαδικασία υλοποίησης των ανωτέρω αποφάσεων θα ρυθμίσει κάθε συναφές θέμα.

6. Τροποποίηση του άρθρου 23 του καταστατικού (σύνθεση και θητεία του Δ.Σ.).