Για διπλή απόπειρα δωροδοκίας, του Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης στη Β΄ Εθνική. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος του Αστέρα κ. Γιώργος Μποροβήλος προσέφερε 500.000 ευρώ σε μετρητά στον Μ. Ψωμιάδη προκειμένου η ομάδα της Καβάλας να ηττηθεί στον μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος τελείωσε με νίκη της Καβάλας 1-0 επειδή η προσφορά δεν έγινε δεκτή από τον Μ. Ψωμιάδη.

Κατά τους δικαστές, από τηλεφωνική συνομιλία του Μ. Ψωμιάδη με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Νίκο Πατέρα, προέκυψε επίσης ότι ο Γ. Μποροβήλος προσέγγισε στη συνέχεια τον Αχ. Μπέο στον οποίο υποσχέθηκε 500.000 ευρώ προκειμένου ο Αστέρας να νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Η προσέγγιση ενισχύεται και από τηλεφωνική συνομιλία του Γ. Μποροβήλου και κ. Δημήτρη Μπάκου (εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα) όπου ζητείται η βοήθεια Μπέου προκειμένου να αποφύγει η ομάδα της Τρίπολης τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε ότι έγινε αποδεκτή από τον Μπέο η προσφορά του Αστέρα.

Διαβάστε εδώ όλο το σκεπτικό της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γιώργο Μποροβήλο.