Δεύτερη αναβολή ζήτησε και πήρε ο Λεβαδειακός από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄, Γ΄ Εθνικής και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα απολογηθεί την Πέμπτη για την υπόθεση του αγώνα με την Ηλιούπολη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί χειραγωγημένος (2-4 υπέρ της ομάδας της Βοιωτίας).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης πριν τον επίμαχο αγώνα με την Ηλιούπολη είχε στη Λιβαδειά συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της τελευταίας Γιώργο Τσακογιάννη και στη συνέχεια σε συνεννόηση με άλλους παράγοντες που δρούσαν με εντολή Τσακογιάννη «και συμφώνησαν έναντι δώρων, ωφελημάτων και άλλων μη εξακριβωμένων παροχών που θα έδινε ο Κομπότης προς τον Τσακογιάννη με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα να είναι ανατροπή. Δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί η Ηλιούπολη και τελικώς να αναδειχθεί νικητής ο Λεβαδειακός».

Το κατηγορητήριο αναφέρει επίσης ότι «ο Γιάννης Κομπότης συμμετείχε ποικιλοτρόπως στον προκαθορισμό του αποτελέσματος προκειμένου να ωφεληθεί βαθμολογικά η ΠΑΕ Λεβαδειακός με αντίστοιχη προσπόριση σε τρίτα πρόσωπα περιουσιακού οφέλους μέσω χρηματικών αποδόσεων από ζωντανούς στοιχηματισμούς ή ασιατικό πλεονέκτημα. Τα πρόσωπα αυτά στοιχημάτισαν είτε τα ίδια είτε μέσω παράνομων πρακτόρων (Ζαβαντίας, Καρακούλιας, Δημόπουλος, Γεωρτσιάκος) οι οποίοι πόνταραν σε εταιρείες του εξωτερικού για το συγκεκριμένο αγώνα που είχε συγκεκριμένη απόδοση και έτσι κέρδισαν μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη και χρηματικές αποδόσεις από το συγκεκριμένο στοιχηματισμό».

Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ για την ομάδα της Λιβαδειάς, η οποία κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική. Ο Λεβαδειακός με την αναβολή που ζήτησε και πήρε, επί της ουσίας, κερδίζει χρόνο εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας με θέμα την ανακοίνωση των ομάδων που θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημά της. Εφόσον ο Λεβαδειακός ανέβει τελικά στη Σούπερ Λίγκα, την Πέμπτη αναμένεται να υποστηρίξει ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β΄, Γ΄ Εθνικής είναι αναρμόδια να εκδικάσει την υπόθεσή του, επειδή η Σούπερ Λίγκα έχει το δικό της δικαιοδοτικό όργανο. Αν με την υπόθεση ασχοληθεί τελικά η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ο Λεβαδειακός στη χειρότερη περίπτωση θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό στη Β΄ και όχι στη Γ΄ Εθνική.
Αναβολή για την Πέμπτη ζήτησε επίσης και έλαβε ο Αγροτικός Αστέρας. Κατά τη διαδικασία υπήρξε μάλιστα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Κώστα Ριαβόγλου και του μάρτυρα κατηγορίας κ. Αλέξη Κούγια. Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του Κούγια, ο Ριαβόγλου κάτι του είπε ψιθυριστά και τότε, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής άρχισε να φωνάζει: «Δε σε φοβάμαι, αυτά με την παρέα σου, εγώ δε σε φοβάμαι». Ο Ριαβόγλου κουνούσε το κεφάλι του και λίγο αργότερα τον ρώτησε: «Πες μας εσύ η Καστοριά πως σώθηκε», με τον Κούγια να απαντά: «Εσύ διοικούσες το ποδόσφαιρο μαζί με την παρέα σου». Λίγο μετά ο ο Ριαβόγλου ξέσπασε φωνάζοντας «ο Κούγιας δεν έχει ιδέα, ψεύδεται σε όλον τον κόσμο. Δεν αντέχω άλλο κύριε πρόεδρε, θα τον αρπάξω», και αποχώρησε από την αίθουσα για να επιστρέψει αμέσως ζητώντας συγνώμη από τους δικαστές.
Προηγούμενα ο κ. Κούγιας είχε καταθέσει ότι «ο Αγροτικός Αστέρας, ο Διαγόρας και η Ηλιούπολη είναι οι πιο βρώμικες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα» και πως «οι Μπέος, Τσακογιάννης, Ριαβόγλου και Ψωμιάδης όταν έστηναν ένα παιχνίδι, ενημέρωναν τους υπόλοιπους για να το παίξουν. Κανόνιζαν όχι μόνο το τελικό σκορ, αλλά ακόμη και ποιος παίκτης θα σκύψει…».
Ο Ιωνικός και ο Αετός Σκύδρας παραδέχτηκαν ότι τους πλησίασε ο Τσακογιάννης για να στήσουν τα παιχνίδια, αλλά δεν ενέδωσαν. Ως προς την Ρόδο η οποία διάστηκε ερήμην, ο κ. Κούγιας κατέθεσε ότι ανέβηκε κατηγορίες με παρέμβαση του Τσακογιάννη και του Μπέου. «Ολα τα παιχνίδια της Ηλιούπολης με τη Ρόδο ήταν στημένα» υποστήριξε.