Οι επαφές των δικηγόρων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον σαουδάραβα υποψήφιο επενδυτή Σουλτάν µπιν Νασέρ µπιν Αµπντούλ Ραµχάν αλ Σαούντ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Οπως αναφέρουν και από τις δυο πλευρές, η πορεία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς ήδη έχει καταρτιστεί το τελικό προσχέδιο της συμφωνίας, το οποίο φέρνει τον πρίγκιπα πιο κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Βαρδινογιάννη αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει μείνει ικανοποιημένος από το περιεχόμενο του προσχεδίου της πρότασης του Σουλτάν, το οποίο ωστόσο είναι ανυπόγραφο…

Για το λόγο αυτό, ο Τζίγγερ διαμήνυσε στην πλευρά του σαουδάραβα επενδυτή ότι θα πρέπει, κατ’ αρχάς να αποσταλεί εκ νέου το προσχέδιο της πρότασης υπογεγραμμένο από τον Σουλτάν και με την πιστοποίηση για το γνήσιο της υπογραφής από κάποιο επίσημο φορέα της Σαουδικής Αραβίας (πχ την πρεσβεία στην Αθήνα ή κάποιον άλλο οργανισμό).

Προκειμένου όμως να προχωρήσουν περαιτέρω οι διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε να μπει στην τελική ευθεία η αγοραπωλησία των μετοχών, ο κ. Βαρδινογιάννης ζητεί απευθείας επαφή με την πλευρά του Σουλτάν (προφανώς παρακάμπτοντας και τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό του κ. Βλάση Τσάκα).

Ο Τζίγγερ θεωρεί ότι μια συνάντηση με τον πρίγκιπα θα θέσει τις βάσεις για το «κλείδωμα» της συμφωνίας. Γι’ αυτό, ήδη έχει προταθεί στην πλευρά του Σουλτάν, είτε να μεταβούν στη Σαουδική Αραβία εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη για να συναντηθούν μαζί του, είτε ο 26χρονος πρίγκιπας να έρθει στην Αθήνα το προσεχές διάστημα προκειμένου να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου θα διευκρινιστούν όλα τα σημαντικά ζητήματα της συμφωνίας με βασικότερο τις εγγυήσεις για χρηματοδότηση, όπως επίσης και το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, το γηπεδικό και το εν γένει πλάνο για την ομάδα.

Οπως υπερτονίζουν από την πλευρά Βαρδινογιάννη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν πρόκειται να παραχωρήσει τις μετοχές του σε μια υπογραφή χωρίς πιστοποίηση και προτού προηγουμένως υπάρξει απευθείας συνάντηση των δύο πλευρών, διότι θέλει να διασφαλίσει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα περάσει σε σίγουρα χέρια.

Αναχωρεί για Τζέντα ο Τσάκας

Από την πλευρά, του ο κ. Τσάκας δηλώνει ότι το βράδυ της Τρίτης (4/10) θα αναχωρήσει εκ νέου για την Τζέντα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρίγκιπα για να τον ενημερώσει για την πορεία των συζητήσεων. Μάλιστα, ο κ. Τσάκας, όπως λέει, στοχεύει να επιστρέψει στην Αθήνα, όχι μόνο με το υπογεγραμμένο από τον Σουλτάν τελικό προσχέδιο αλλά και με τον υποψήφιο επενδυτή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

Ο κ. Τσάκας σχολίασε και την απόσυρση της πρότασης του δεύτερου τη τάξει μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέα Βγενόπουλου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ (καθώς δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζητούσε από τον κ. Βαρδινογιάννη) αλλά και τη δήλωση του mr MIG για να συνδράμει οικονομικά εφόσον κάποια από τις προτάσεις αποδειχθεί σοβαρή.

«Εμάς μας ικανοποιούν τα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει ενωμένος και χωρίς να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Εφόσον τελικά ο πρίγκιπας πάρει τον Παναθηναϊκό, τότε ο Βγενόπουλος μπορεί να σταθεί στο πλευρό μας συμμετέχοντας στο ποσοστό του. Εάν πάλι αποφασίσει να μας δώσει τις μετοχές του, τότε πάλι θα μας βοηθήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάκας.

Διαψεύδεται το δείπνο στους εκπροσώπους της Arboris

Οσον αφορά τη δεύτερη πρόταση ενδιαφέροντος που υπήρξε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (90%) από την Arboris Capital, η πλευρά Βαρδινογιάννη διέψευσε κατηγορηματικά πως ο Τζίγγερ παρέθεσε δείπνο σε ανθρώπους της εν λόγω εταιρείας. Ωστόσο, όπως τονίζεται το συγκεκριμένο ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό κυρίως λόγω του μεγέθους της εταιρείας και του πληρέστατου φακέλου που παραδόθηκε.

Σημειωτέον, ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας να ενημερώσει το 20μελες σώμα για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην ΠΑΕ από την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Arboris Capital. Μάλιστα, φημολογείται ότι κάποιοι μέτοχοι θα ζητήσουν να μην προχωρήσει το deal με τον πρίγκιπα προτού ξεκαθαρίσει η σοβαρότητα και κυρίως το μέγεθος της επένδυσης…

Διαδικαστικού χαρακτήρα η Γ.Σ.

Τέλος, η προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης (4/10) γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ισχύει η πρόταση Βγενόπουλου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο μάλιστα, ότι δεν θα παραστούν εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενδεχομένως και του κ. Βγενόπουλου, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει απαρτία και θα ακολουθήσει επαναληπτική συνέλευση στις 17/10.