Τα ρέστα του έδωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στα παιχνίδια με την Αρσεναλ και τον ΠΑΟΚ. Ο αργεντινός μέσος δεν ήταν απλώς ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Κατά μία άποψη έπαιξε και την καριέρα του κορώνα γράμματα. Στις 17 Αυγούστου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο γόνατο, στις 13 Σεπτεμβρίου με τρεις προπονήσεις στα πόδια του έδωσε το «παρών» στο αγώνα με την Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ και έκτοτε σε κάθε αγώνα είναι ο «μηχανοδηγός» στην ερυθρόλευκη αμαξοστοιχία.
Ο Ιμπαγάσα στις 27 Οκτωβρίου κλείνει τα 35 του χρόνια. Γι΄ αυτό και η αυταπάρνηση την οποία επιδεικνύει είναι προς μίμηση. Στην ηλικία του πολλοί ποδοσφαιριστές αναζητούν ευκαιρία να εγγραφούν στο ιατρικό δελτίο για να λουφάρουν κάνα δυο προπονήσεις. Τζέντλεμαν και άριστος επαγγελματίας ο αργεντινός, δύο φορές την εβδομάδα αποδεικνύει ότι η επέκταση του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι) προϋποθέτει κατάθεση ψυχής και όχι οικονομία δυνάμεων.
Ο κατά τρία χρόνια νεότερός του Φραν Γέστε αποκτήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου με τη λογική να δίνει ανάσες στον «υπερήλικα» Ιμπαγάσα όποτε αυτός τις χρειάζεται. Επί ενάμιση μήνα έπαιζε από 15 ως 45 λεπτά σε φιλικά ή επίσημα παιχνίδια, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους αδυνατούσε να βγάλει ολόκληρο ενενηντάλεπτο.

Την περασμένη Τρίτη και ενώ οι συμπαίκτες του αναχωρούσαν για την αναμέτρηση με τους Κανονιέρηδες στο Λονδίνο, ο Γέστε πέταξε για το Μπιλμπάο προκειμένου, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, να πάρει μια δεύτερη γνωμάτευση από το προσωπικό του γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο γόνατο. Ο Ισπανός χωρίς να ενημερώσει το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού ή έστω τον συμπατριώτη προπονητή του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, λύνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το μυστήριο αναφορικά με την αδυναμία του να ολοκληρώσει έστω και ένα φιλικό παιχνίδι.

Ο Ιμπαγάσα αποχώρησε την Κυριακή από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με πρόβλημα στους προσαγωγούς το μέγεθος του οποίου θα προσδιοριστεί τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα γίνονταν γνωστό ότι αντί Ιμπαγάσα Γέστε θα χρειαστεί μίνιμουμ 40 μέρες για να επιστρέψει στα γήπεδα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού μετά τη διαβεβαίωση του κ. Βαλβέρδε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την επέμβαση, κάλεσε σε απολογία τον ισπανό μέσο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου. Εν ολίγοις η πιο θορυβώδης μεταγραφή του καλοκαιριού κινδυνεύει να βγει off χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα.
Η πειραϊκή ΠΑΕ κάλεσε επίσης σε απολογία τον Κέβιν Μιραλάς για τη χειρονομία προς τον προπονητή του κατά την αλλαγή του στον αγώνα με την Αρσεναλ. Ο Βέλγος παρότι ζήτησε συγνώμη από τον κ. Βαλβέρδε κινδυνεύει με πρόστιμο 10.000 ευρώ, εν ολίγοις το πριμ που του αναλογεί για τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ.
Στο μεταξύ παίκτες του Ολυμπιακού είναι από τη Δευτέρα και επίσημα ο Γιάννης Ζαραδούκας και ο Βιθέντε Μόνχε. Οι δύο παίκτες που έμειναν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου, υπέγραψαν διετές συμβόλαιο.