Με νέα ανακοίνωσή του και αφού παρήλθε το τελεσίγραφο (έληγε σήμερα Δευτέρα 3/10) που είχε δώσει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη (για να δεσμευτεί ότι θα αναλάβει τις νομικές και οικονομικές ευθύνες για το γήπεδο), ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέας Βγενόπουλος παραδέχεται ότι η πρωτοβουλία του «για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με αποτυχία».

Ο κ. Βγενόπουλος πάντως τονίζει ότι εφόσον οι δύο προτάσεις που έχουν προκύψει με κεφάλαια από το εξωτερικό αποδειχθούν αξιόπιστες και σοβαρές, είτε θα παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές του είτε θα συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου βάσει του ποσοστού που διαθέτει (10,9%).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου:
«Η πρωτοβουλία μου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με αποτυχία. Σήμερα, όπως εμφανίζεται

τουλάχιστον, υπάρχουν πλέον και άλλες προτάσεις που μιλούν όχι για απλή σωτηρία αλλά για ένα εξαιρετικό μέλλον για την ομάδα μας. Εύχομαι να είναι πραγματικότητα και να υλοποιηθούν.

Προφανώς, για το καλό του Παναθηναϊκού, είμαι έτοιμος να συμπράξω με όποιο τρόπο επιθυμεί οποιοδήποτε σοβαρός επενδυτής: Από την δωρεάν παραχώρηση των μετοχών μου μέχρι τη συμμετοχή μου σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».