Αν και ο ίδιος έλεγε το απόγευμα της Παρασκευής (30/9) στους ποδοσφαιριστές του ότι «συνεχίζω τη δουλειά μου, δεν επιθυμώ να αποχωρήσω, πιστεύω ότι θα είμαστε μαζί και στη συνέχεια», η απόφαση της διοίκησης για την απομάκρυνση του ισπανού τεχνικού κ. Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ είναι πλέον ειλημμένη και αδιαπραγμάτευτη.

Μετά τον αυριανό (2/9) δύσκολο αγώνα της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος ο 47χρονος προπονητής θα πει «adios» στην ΑΕΚ επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Βήματος Online το οποίο σε ημέρες που ο αθλητικός Τύπος έγραφε για στήριξη στον προπονητή, υπογράμμιζε ότι «ο ισπανός τεχνικός δύσκολα θα προλάβει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εφόσον συνεχιστούν τα άσχημα αποτελέσματα».

Βέβαια η διοίκηση της ομάδας ούτε ιδιαίτερη πίστωση χρόνου έδωσε στον Ισπανό, ούτε έλαβε υπόψιν της τα όσα διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Στουρμ Γκρατς (αποβολή του Τραϊανού Δέλλα, απουσίες 5 βασικών παικτών) για να ηττηθεί η ΑΕΚ (1-2) από την αυστριακή ομάδα κι ενώ πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή της. Η απόφαση για την αντικατάσταση του Ισπανού μάλλον είχε παρθεί πολύ νωρίτερα…

Ο Ισπανός βέβαια θα πρέπει να πληρωθεί αδρά προκειμένου να αφήσει τη θέση του στον κιτρινόμαυρο πάγκο διασθέσιμη, ωστόσο οι διοικούντες την ΠΑΕ είναι βέβαιοι ότι ο τρόπος θα βρεθεί. Γι αυτό και έπεισαν τον Νίκο Κωστένογλου να αρνηθεί την (πιο συμφέρουσα οικονομικά αλλά και με πιο… εγγυημένο τρόπο καταβολών πληρωμής) πρόταση της κυπριακής Ανόρθωσης.

Ο προπονητής που τη σεζόν 2007-08 αντικατέστησε στον πάγκο της ΑΕΚ έναν άλλο ισπανό τεχνικό, τον κ. Λορένσο Σερα Φερέρ οδηγώντας την Ενωση στον άτυπο τίτλο της «πρωταθλήτριας των γηπέδων», επιστρέφει σε μία περίοδο που τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι σε τραγική κατάσταση και το ρόστερ της ομάδας πολύ υποβαθμισμένο ποιοτικά σε σχέση με τότε.

Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει έτοιμος από καιρό καθώς όπως τόνισε στον πρόεδρο της ομάδας κ. Σταύρο Αδαμίδη «ξέρω τι πρέπει να γίνει ώστε η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Δεν με φοβίζει η δουλειά, υπάρχει ταλέντο και ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από αυτά που δίνουν ως σήμερα» ήταν οι ατάκες του έλληνα τεχνικού ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να αναλάβει και επίσημα χρέη πρώτου προπονητή στην ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην καριέρα του!