Η ήττα (1-2) από την αυστριακή Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ (έστω κι αν αυτή αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό προϊόν της ανόητης αποβολής του Τραϊανού Δέλλα με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ) ξεχείλισε το ποτάμι της αμφισβήτησης κι εν πολλοίς της οργής και αγανάκτησης των φίλων της Ενωσης κατά του ισπανού προπονητή της ομάδας κ. Μανόλο Χιμένεθ.

Λευκά μαντήλια ανέμιζαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, η ιαχή «φύγε-φύγε» δονούσε στο τέλος του αγώνα την ατμόσφαιρα την ώρα που ο προπονητής ειρωνευόταν με νοήματα φίλους της ομάδας στις εξέδρες! Μοιραία η διοίκηση της ΠΑΕ τον κάλεσε εκτάκτως τα ξημερώματα της Παρασκευής σε συζήτηση με σκοπό τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Την ίδια ώρα ο κ. Νίκος Κωστένογλου περίμενε στο ακουστικό του έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση των διοικούντων την ΑΕΚ ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Χιμένεθ!

Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήλπιζε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του. Και τούτο διότι ο 47χρονος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν παραιτούμαι, αν θέλετε μπορείτε να με απολύσετε εξοφλώντας μου τα οφειλόμενα και δίνοντάς μου την αποζημίωση που προβλέπεται από τη συμφωνία μας». Ατάκα με την οποία κόλλησε στον τοίχο τους συνομιλητές του καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να του καταβληθούν περίπου 1,2 εκατ. ευρώ!

Τέτοια χρήματα όχι απλώς δεν υπάρχουν στο ταμείο της ΠΑΕ αλλά είναι και σχεδόν απίθανο να βρεθούν αν δεν αλλάξει η κατάσταση στο ιδιοκτησιακό της εταιρείας. Εκτός αν καταλήξει σε οριστικό deal η διαπραγμάτευση με την ιταλοελβετική εταιρεία Petit Chateau το οποίο σε πρώτη φάση θα αποφέρει άμεσα στην Ενωση ένα ποσό κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ.

Με ένα μέρος από τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα προς τον προπονητή (περίπου 500.000 ευρώ) και η ΑΕΚ θα ήταν σε θέση να συζητήσει μαζί του το ποσό της αποζημίωσης και πως αυτό θα μπορούσε να του αποδοθεί (προφανώς σε αρκετές δόσεις καθώς χρήματα περιμένουν και οι απλήρωτοι από 7 ως 10 μήνες πλέον ποδοσφαιριστές της ομάδας).

Επί του παρόντος λοιπόν η διοίκηση της ΠΑΕ παραμένει «εγκλωβισμένη» και ελπίζει ότι ο Ισπανός θα καταλάβει ότι δεν τον σηκώνει το κλίμα υποβάλλοντας την παραίτησή του. Κάτι που όμως ο κ. Χιμένεθ αρνείται πεισματικά ενώ δεν φαίνεται να τον ενοχλούν οι αντιδράσεις του κόσμου: «Με αποθέωναν μετά τον τελικό του Κυπέλλου, θα τους κάνω να με αποθεώσουν ξανά» είπε στον κ. Αδαμίδη δείχνοντας ότι δεν έχει επίγνωση της ιδιαίτερα αρνητικής εις βάρος του κατάστασης.

Η καθυστέρηση του (διαφαινόμενου ως βέβαιου) διαζυγίου με τον Ισπανό προβληματίζει πάντως τον κ. Κωστένογλου ο οποίος ως το απόγευμα της Πέμπτης βρισκόταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Ανόρθωσης προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας. Εκεί του προσφέρεται ένα καλό συμβόλαιο (διάρκειας 1+1) και ο «πάτερ Κωστέ» αμφιταλαντεύεται για το αν πρέπει να χάσει την ευκαιρία περιμένοντας την ΑΕΚ.

Σημειωτέων ότι ο έλληνας τεχνικός είχε αντικαταστήσει στον πάγκο της Ενωσης έναν άλλο Ισπανό, τον κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ, τη σεζόν 2007-08. Τότε οδήγησε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αναδεικνύοντας την σε «πρωταθλήτρια των γηπέδων» αφού ως γνωστόν ο τίτλος εν τέλει κατακτήθηκε από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά!