Τι κι αν ο Ντάνιελ Κρεγκ υποδύεται για τρίτη φορά τον θρυλικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ στη νέα ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2012;

Η φημολογία έχει ήδη ανάψει για το ποιος θα τον διαδεχτεί. Ένα όνομα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι εκείνο του βρετανού ηθοποιού ΄Ιντρις ΄Ελμπα, γνωστού από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά του HBO «The Wire».

Αν αληθεύει ότι θα πάρει το ρόλο, αυτό θα σημαίνει ότι θα είναι ο πρώτος μη λευκός 007 -μια ιδέα που ο ίδιος ο Ντάνιελ Κρεγκ πρότεινε όταν εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα το 2008.

«Είναι μια πολύ παλιά φήμη», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN ο ΄Ιντρις ΄Ελμπα. «Ο πατέρας μου κι εγώ το συζητάγαμε τις προάλλες. Θα το κάνω (αν μου ζητηθεί) αλλά δεν θέλω να αποκαλούμαι ο πρώτος μαύρος Τζέιμς Μποντ. Καταλαβαίνετε τι λέω; Ο Σον Κόνερι δεν ήταν ο Σκωτσέζος Τζέιμς Μποντ και ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν ήταν ο γαλανομάτης Τζέιμς Μποντ. Ως εκ τούτου, αν τον ενσαρκώσω δεν θέλω να αποκαλούμαι ο μαύρος Τζέιμς Μποντ».

Αυτόν τον καιρό ο Ίντρις Έλμπα συμμετέχει στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Prometheus», δίπλα στους Σαρλίζ Θερόν, Γκάι Πιρς, Μάικλ Φάσμπεντερ και Νούμι Ραπάς.