Στο ντέρμπι της Τρίτης η Μπάγερν Μονάχου έδειξε χαρακτήρα και χάρη σε δύο γκολ του Μάριο Γκόμεζ έκαμψε την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι (2-0), ωστόσο τα χειρότερα για τους Πολίτες, ήταν τα εξωαγωνιστικά και την άρνηση του Κάρλος Τέβες να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή από τον προπονητή του κ. Ρομπέρτο Μαντσίνι στο 65’ της αναμέτρησης.

«Ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε» δήλωσε αποφασιστικά ο ιταλός προπονητής συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποτέ στην ομάδα. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε ως ομάδα, αυτός ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να φύγει».

Από την πλευρά του πάντως, ο 27χρονος αργεντινός επιθετικός απάντησε ότι «πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και πάντα ήμουν ειλικρινής». Οσο για το περιστατικό που συνέβη στο Μόναχο, ο Τέβες υποστήριξε ότι «υπήρξε ασυνεννοησία στον πάγκο και πιστεύω ότι ήταν απλώς μια παρεξήγηση. Θα ήθελα να απολογηθώ στους φίλους της Σίτι με τους οποίους έχω εξαιρετική σχέση, για αυτήν την παρεξήγηση. Στο Μόναχο έκανα ζέσταμα και ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ. Δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, ωστόσο ουδέποτε στο παρελθόν αρνήθηκα να παίξω».