Ξεκίνησε εχθές 27 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στις τελευταίες ώρες του βασιλιά της ποπ, αλλά και εξετάσει τον ρόλο που έπαιξε ο προσωπικός του γιατρός στον τραγικό θάνατό του τον Ιούνιο του 2009.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία θα δείξουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον άφησε τη ζωή του στα χέρια του Κόνραντ Μάρεϊ», δήλωσε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι ο αείμνηστος τραγουδιστής «έδειξε εσφαλμένα εμπιστοσύνη» σε αυτόν.

Αντίθετα ο συνήγορος τουΚόνραντ Μάρεϊ, Έντ Τσέρνοφ δήλωσε: «Ενήργησε εν αγνοία του γιατρού, χωρίς την άδειά του, αντίθετα με τις συμβουλές του και αυτό που έκανε προκάλεσε το θάνατό του».

Ωστόσο, σοκ προκάλεσαν οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν το άψυχο σώμα του Μάικλ Τζάκσον, αλλά και μια σύνθεση φωτογραφιών που δείχνει τον βασιλιά της ποπ μια μέρα πριν στη σκηνή και την επόμενη στο φορείο του νοσοκομείου.

Επίσης ανάμεσα στα στοιχεία της πρώτης μέρας της δίκης ήταν και ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του Μάικλ Τζάκσον -υπό τη φανερή επήρεια φαρμάκων- να μιλά για τις συναυλίες που ετοίμαζε.

«Όταν ο κόσμος φύγει από το σόου μου θέλω να πει ότι δεν έχει ξαναδεί τίποτα σαν αυτό στη ζωή του».

Ο γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ δικάζεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ το σώμα των ενόρκων απαρτίζεται από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 32 ως 57 ετών, οι μισοί εκ των οποίων δηλώνουν θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον και των «Jackson Five».

Αν καταδικαστεί ο Κόνραντ Μάρεϊ αντιμετωπίζει 4ετή ποινή φυλάκισης, ενώ αυτή την ώρα είναι ελεύθερος με εγγύηση.