Πολύ κουβέντα για το λονδρέζικο ντέρμπι της Κυριακής με την Τότεναμ και λιγότερες επισημάνσεις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, περιλάμβανε το μενού της συνέντευξης του κ. Αρσέν Βενγκέρ για την αναμέτρηση της Αρσεναλ με τους ερυθρόλευκους στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αλσατός προπονητής των Κανονιέρηδων στα λόγια δήλωσε σεβασμό στον αυριανό αντίπαλο, αλλά στην πράξη υιοθέτησε τις συμβουλές του «κατασκόπου» του κ. Στιούαρτ Χιούστον, ότι ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την ομάδα του.

«Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό. Παρακολούθησα τον αγώνα με τη Μαρσέιγ κι έπαιξε καλά. Δεν είμαστε ανόητοι να αντιμετωπίσουμε το ματς χωρίς σοβαρότητα. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια» υποστήριξε ο Αλσατός τεχνικός. Αυτό δεν τον εμπόδισε πάντως να κρατήσει εκτός αγώνα κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές ώστε να τους έχει ξεκούραστους στο κυριακάτικο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ. «Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όχι άλλες απώλειες, πρέπει να κερδίσουμε. Οι Γουόλκοτ, Ζερβίνιο και Σκιλατσί δεν είναι έτοιμοι για τον αγώνα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού θα μας βοηθήσει και στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου πρέπει να ανέβουμε ψυχολογικά. Εγώ είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια», υπογράμμισε.
Ο κ. Βενγκέρ τόνισε επίσης ότι η απουσία του τραυματία Γουίλσιρ αυξάνει την πίεση για την ομάδα του στη μεσαία γραμμή, ενώ δήλωσε ψύχραιμος στο ενδεχόμενο ο Ολλανδός επιθετικός Φαν Πέρσι να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν ο Φάμπρεγας και ο Νασρί το περασμένο καλοκαίρι αλλάζοντας πόλη και ομάδα. «Το θέμα του Φαν Πέρσι δεν μας απασχολεί. Εχει ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο και αυτό είναι μεγάλο διάστημα. Είμαι απαιτητικός μαζί του. Πέρυσι σημείωσε 26 γκολ σε 31 ματς, αλλά δεν είναι μόνο σκόρερ. Η πρόθεσή μας είναι δεδομένη, σεβόμαστε τον παίκτη αλλά δύο χρόνια συμβόλαιο είναι ακόμη πολύς χρόνος» υπογράμμισε.
Ο κ. Βενγκέρ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του νεοαποκτηθέντα από τη Βέρντερ Βρέμης γερμανού κεντρικού αμυντικού Περ Μέρτεζακερ λέγοντας ότι είναι «ήρεμος και έξυπνος στο παιχνίδι του και μπορεί να γίνει ηγέτης στην άμυνα της Αρσεναλ». Ο επίσης νεοαποκτηθείς από την Εβερτον ισπανός μέσος Μικέλ Αρτέτα εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι η Αρσεναλ παρά τα προβλήματά της μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. «Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα μου. Την παρακολουθούσα εδώ και χρόνια και πιστεύω ότι έχω καταφέρει να προσαρμοστώ στο στυλ παιχνιδιού της» υποστήριξε. Κατά τον κ. Βενγκέρ η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στους 11 βαθμούς και η Αρσεναλ θα χρειαστεί 3 νίκες στο «Εμιρέιτς» και 3 βαθμούς μακριά από την έδρα της.