«Φορώντας» το πιο αστραφτερό χαμόγελό του παρά την κούραση από τα απανωτά ταξίδια οΚόμπι Μπράιαντ_ ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου _ αντάμειψε τους περίπου 600 θαυμαστές του και φίλους του μπάσκετ, οι οποίοι «έκλεισαν» την οδό Ερμού για να αποθεώσουν το ίνδαλμά τους.

Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, πεντάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ και πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας με συνολικές αποδοχές περίπου 53 εκατ. δολ. ετησίως (δεύτερος στη λίστα των αθλητών πίσω από τον παίκτη του γκολφΤάιγκερ Γουντς), ήταν πολύ εγκάρδιος στις πρώτες στιγμές του στην Αθήνα, αντάλλαξε χειραψίες («highfive») με δεκάδες παριστάμενους και μπαίνοντας στα ενδότερα του καταστήματος «HouseofHoopsbyFootLocker» συνάντησε νεαρούς αθλητές, που συμμετείχαν σε αγώνες «3×3» και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις τους.

Ενα εκ των «θαμπωμένων» παιδιών τον ρώτησε σχετικά με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, ώστε να είναι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη και ο 33χρονος άσος αποκρίθηκε: «Το πρόγραμμά μου είναι πολύ σκληρό. Μπορώ να πω πως η γυμναστική που κάνω αγγίζει τα όρια της εξόντωσης. Ε λοιπόν τότε πρέπει να βάλεις περισσότερη δύναμη για να έχεις αποτέλεσμα. Όταν αισθάνεσαι την εξόντωση, πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου»…

Αυτό, όμως, ισχύει και γενικότερα στην επιτυχία, που έχει σημειώσει στην εξωπραγματική καριέρα του.«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχεις. Πρέπει να φτάσεις τον εαυτό σου στα όρια του και να μην νιώσεις ποτέ χορτασμένος. Ετσι κι εγώ θέλω περισσότερα πρωταθλήματα με τους Λέικερς», σχολίασε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί εκτός ΗΠΑ για όσο θα διαρκέσει το «λοκ άουτ» στο ΝΒΑ τόνισε: «Το τηλέφωνο μου χτυπάει συνέχεια. Όποιος θέλει ας κάνει προτάσεις για την Ευρώπη ή την Ελλάδα». Ακόμη, πάντως, δεν έχει ενδώσει στον πειρασμό της ιταλικής Βίρτους Μπολόνια και της τουρκικής Μπεσίκτας…

Λίγο προτού αποχωρήσει για να ξεκουραστεί και να πάρει δυνάμεις για το αυριανό (27/9) «φορτωμένο» πρόγραμμά του, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου «βαθμολόγησε» _ καθισμένος μαζί με τον αμερικανό γκαρντ του ΠανιωνίουΤζον Ντίμπλερ_ τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Το κακό ήταν ότι έπειτα από ένα κάρφωμα η μπασκέτα που είχε τοποθετηθεί καταμεσής της Ερμού… κατεδαφίστηκε και αστειευόμενος ο Μπράιαντ θέλησε να δώσει το βραβείο του νικητή στον «δράστη»!

Αύριο το πρωί (11.00) ο κάτοχος πέντε «δαχτυλιδιών» πρωταθλητή, ο οποίος σε όσα χρόνια του απομένουν στα παρκέ θα «κυνηγήσει» τα έξι πρωταθλήματα τουΜάικλΤζόρντανμε τους Σικάγο Μπουλς, θα κοουτσάρει τις 16 καλύτερες ομάδες της Αθήνας, που προκρίθηκαν από τα τουρνουά «3-on-3TakeTheCourt» της«Nike», στο κλειστό γυμναστήριο «Δαϊς», ενώ το απόγευμα (17.30) θα καθοδηγήσει τη μια ομάδα του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στην «Αγορά» στο ΟΑΚΑ. Την άλλη ομάδα θα κοουτσάρει ο διεθνής γκαρντ του ΟλυμπιακούΒασίλης Σπανούλης, τον οποίο σπονσοράρει η ίδια εταιρεία αθλητικών ειδών.