Η φήμη που συνόδευε τον κ. Μανόλο Χιμένθ όταν αφίχθη στην Ελλάδα ερχόμενος από μία καριέρα 29 ετών (ως παίκτης και προπονητής) στη Σεβίλλη, ήταν αυτή του τεχνικού που γνωρίζει καλά το πώς να δίνει αμυντική ταυτότητα στις ομάδες του. Ωστόσο επί των ημερών του ισπανού τεχνικού στην ΑΕΚ οι ήττες που δημιουργούν θλίψη και αγανάκτηση στους φίλους της ομάδας είναι πολλές. Και κυρίως με αριθμό γκολ ο οποίος πληγώνει…

Το περυσινό 0-6 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κουκουλώθηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο δεν ξεχάστηκε κιόλας. Δόθηκε νωρίς εφέτος η αφορμή για να έλθει ξανά στην επιφάνεια, αρχικώς με τη συντριβή (1-4) από την Αντερλεχτ στο Βέλγιο και ακολούθως με το 0-3 της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο και ενδεχομένως θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο ΠΑΟΚ δεν έσβηνε τις μηχανές στο δεύτερο μέρος σκεπτόμενος προφανώς τις επερχόμενες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του.

Ο ισπανός τεχνικός της Ενωσης διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι αμυντικοί της ομάδας του βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ο Τραϊανός Δέλλας παρουσιάζεται περισσότερο βαρύς και δυσκίνητος από ποτέ. Ο Κώστας Μανωλάς κάνει σε κάθε ματς λάθη τα οποία κοστίζουν γκολ στην ομάδα του. Οι πλάγιοι μπακ Νίκος Γεωργέας και Νίκος Καράμπελας παρουσιάζονται κατάκοποι λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Επίσης ο νεοαποκτηθείς Χουάν Κάλα δεν πείθει για την ετοιμότητά του. Αν κάποιος καταφέρνει και διασώζεται από την αμυντική γραμμή της ομάδας, αυτός είναι ο τερματοφύλακας Γιάννης Αραμπατζής παρά τα πολλά γκολ τα οποία έχει δεχθεί εφέτος.

Απέναντι σε αυτή την προβληματική άμυνα ο κ. Χιμένεθ παρουσιάζεται προστατευτικός διότι γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς εναλλακτικές λύσεις. Καταλογίζει μεν ατομικές ευθύνες (ειδικά στους Δέλλα και Μανωλά οι οποίοι παρουσιάζονται ανέλπιστα κακοί) ωστόσο ξέρει ότι δεν έχει κάτι καλύτερο στον πάγκο και ότι είναι αναγκασμένος να πορευτεί με αυτούς. Ζητεί έστω και τώρα την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, ενός αμυντικού χαφ και ενός αριστερού μπακ, όμως στο τρύπιο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για προκαταβολές των 50.000 ευρώ!

Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα (Ούμπιντες, Αλβαρεζ, Οικονόμου κ.ά.) και οι οποίοι βλέπουν την ΑΕΚ ως μία σπουδαία ευκαιρία στην καριέρα τους, ωστόσο απέναντι σε αυτή την προοπτική οι διοικούντες την ΠΑΕ δείχνουν προς την πλευρά των κκ. Νίκο Νοτιά και Πέτρου Παππά οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα για την κατάντια της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και αρνούνται την περαιτέρω χρηματοδότησή της.

Οι μαύρες νύχτες του Χιμένεθ στην ΑΕΚ
21/10/10 Αντερλεχτ – ΑΕΚ 3-0
16/12/10 ΑΕΚ – Ζενίτ 0-3
22/01/11 ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 0-4
20/03/11 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0
15/09/11 Αντερλεχτ – ΑΕΚ 4-1
25/09/11 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0