Λανθασμένες αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί για το που θα έπεφταν τα συντρίμμια του παροπλισμένου επιστημονικού δορυφόρου UARS. Δεν κατέπεσαν, όπως πιστευόταν, στον Νότιο Ωκεανό αλλά στον Ειρηνικό και μάλιστα αρκετά βόρεια αφού σύμφωνα με την NASA έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Μάλιστα υπήρξαν αναφορές από κατοίκους των δυτικών περιοχών του Καναδά ότι είδαν στον ουρανό κάποια από τα φλεγόμενα κομμάτια του UARS. Προς το παρόν όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος όλα τα συντρίμμια του δορυφόρου έπεσαν στην θάλασσα και πιθανότατα δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιο εξ αυτών.

Ο δορυφόρος
Ο Δορυφόρος Έρευνας Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS) εκτοξεύτηκε το 1991 με αποστολή να μελετήσει τις χημικές διεργασίες στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας. Το 2005 η NASA αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του αφού τις ίδιες έρευνες μπορούσε να κάνει η νέα γενιά δορυφόρων.

Ο UARS είχε μέγεθος ανάλογο με εκείνο ενός λεωφορείου, μήκος 11 μέτρων και συνολικό βάρος 6 τόνων. Η NASA εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου καταστράφηκε από την τριβή αλλά ότι περίπου 26 κομμάτια θα κατάφερναν να «επιβιώσουν». Στα συντρίμμια που θα συνέχιζαν την πορεία τους προς την επιφάνεια της Γης συμπεριλαμβάνονταν ένα όργανο 150 κιλών και τρεις μπαταρίες βάρους 50 κιλών.