Ο Σλάι Στόουν ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 χρόνων, ο οποίος με το συγκρότημά του, τους «Family Stone», έγραψε ιστορία στη funk μουσική, ζει πια σε ένα παλιό βαν που είναι παρκαρισμένο σε παρηκμασμένο δρόμο του Λος Άντζελες.

Ο 68χρονος μουσικός, δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών «Dance to the Music», «Everyday People» και «Hot Fun in the Summertime» είναι πλέον όχι μόνο άφραγκος, αλλά και άστεγος.

Αν και ο Σλάι είχε στο παρελθόν μεγάλη περιουσία και βίλες στο Μπέβερλι Χιλς και στη Νάπα Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, τώρα έχει μόνο ένα παλιό φορτηγό, το οποίο χρησιμοποιεί για σπίτι.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της New York Post, ο γνωστός μουσικός έχασε την περιουσία του εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά, αλλά και λόγω κακής διαχείρισης των οικονομικών του.

«Μου αρέσει το μικρό μου τροχόσπιτο» ανέφερε ο Σλάι Στόουν στην εφημερίδα. «Δεν σκοπεύω και δεν θέλω να επιστρέψω σε ένα κανονικό σπίτι. Δεν μου αρέσει να μένω σταθερός σε ένα σημείο. Προτιμώ να κινούμαι συνεχώς».

Όσο για την σίτισή του, αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα, την έχει αναλάβει ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ζει στην γειτονιά, όπου συνήθως ο μουσικός παρκάρει το βαν του, ενώ οι ίδιοι του παραχωρούν και το μπάνιο τους για να κάνει ένα ντους.

Φημολογείται ότι ο Σλάι Στόουν έχει υποβάλει μήνυση στον πρώην μάνατζέρ του, ενώ όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν έχει εγκαταλείψει τη μουσική και θέλει να τραγουδήσει και πάλι.

«Η μουσική μου είναι έχει ένα φορμά που δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί. Γι΄ αυτό έβγαλα τόσα πολλά χρήματα, γι’ αυτό είχα τόσους ανθρώπους γύρω μου και γι’ αυτό είμαι στα δικαστήρια. Μιλάμε για εκατομμύρια δολάρια!» δήλωσε ο Σλάι Στόουν.

Και πρόσθεσε: «Όμως τώρα σας παρακαλώ πείτε σε όλους, ότι παρακαλώ, να μου δοθεί μια δουλειά, να παίξετε την μουσική μου. Έχω βαρεθεί αυτή την κατάντια».

Να σημειώσουμε ότι ο Σλάι Στόουν εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τα ίχνη του χάθηκαν για χρόνια. Σκηνοθέτες, μουσικοί και πολλοί φίλοι του προσπάθησαν μάταια να επικοινωνήσουν μαζί του.

Εμφανίστηκε το 2006 στην απονομή των βραβείων Γκράμι σαν μια κόμικς φιγούρα, είπε δύο τραγούδια και πάλι εξαφανίστηκε σαν φάντασμα.