Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 22χρονης στην Καστοριά, η οποία είχε απαχθεί την Τετάρτη το βράδυ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά την καταβολή λύτρων, οι δράστες την άφησαν ελεύθερη σε περιφερειακό δρόμο της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ζητήσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά συμβιβάστηκαν τελικά με περίπου 44.000 που καταβλήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις απαγωγείς, έναν 43χρονο, έναν 32χρονο και έναν 37χρονο ομογενή από την Αλβανία ενώ συνελήφθησαν επίσης μια 64χρονη και μια 27χρονη από τη Ρωσία, μητέρα και σύζυγος ενός εκ των απαγωγέων, οι οποίες κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ρόλος των γυναικών ήταν να πάρουν τα λύτρα και να τα κρύψουν σε ασφαλές σημείο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές ενώ από την έρευνα προκύπτει πως δεν γνώριζαν από παλιά την 22χρονη.

Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας, καθώς και διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό η 22χρονη είχε απαχθεί έξω από το σπίτι της στην Καστοριά το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί τηλεφωνικά συνεννόηση μεταξύ της κοπέλας με άγνωστο άτομο που της είχε πει πως είχε κερδίσει μέσω διαγωνισμού στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα κινητό τηλέφωνο iPhone.

Oι απαγωγείς εμφανίστηκαν στην 22χρονη ως υπάλληλοι μεταφορικής εταιρείας που θα της έφερναν το δώρο της και στη συνέχεια την ακινητοποίησαν και αφού την έβαλαν σε αυτοκίνητο την μετέφεραν σε κρησφύγετο το οποίο βρισκόταν σε αγροτική περιοχή κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας. Στο κρησφύγετο είχαν διαμορφώσει από πριν κατάλληλο χώρο για την 22χρονη και την κρατούσαν εκεί συνέχεια.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από διαδοχικές διαπραγματεύσεις οι απαγωγείς την εγκατέλειψαν έξω από την πόλη των Ιωαννίνων αφού πρώτα σε σημείο που είχαν υποδείξει δόθηκαν από τους γονείς της κοπέλας τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει τελικά να τους δοθούν ως λύτρα.

Οι αστυνομικοί τους παρακολούθησαν και λίγες ώρες αργότερα με ταυτόχρονες επιχειρήσεις τους συνέλαβαν ενώ βρέθηκε στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό που τους είχε δοθεί για την απελευθέρωση της 22χρονης.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα που είχαν χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή και κατά την διαδικασία καταβολής των λύτρων καθώς επίσης μια κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια και δυο πιστόλια απομιμήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους απαγωγείς, καθώς και τους συμμετόχους τους, είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντίστοιχα, και αφορούν στην αρπαγή προσώπου, στην παράνομη κατοχή όπλων καθώς και στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η 22χρονη μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook είχε δώσει τα στοιχεία της σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο iPhone.

Την Τετάρτη άγνωστο άτομο επικοινώνησε μαζί της και της ανακοίνωση πως είχε κερδίσει, δήθεν, το τηλέφωνο. Η 22χρονη πήγε στο σημείο που της είχε υποδείξει ο άγνωστος για να παραλάβει το τηλέφωνο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.