• Αναζήτηση

Αγορά 5ετών και 10ετών ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαπραγματευτές ομολόγων δήλωσαν στο Reuters ότι η ΕΚΤ προχωρεί σε αγορές πενταετών και δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου.

Παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαπραγματευτές ομολόγων δήλωσαν στο Reuters ότι η ΕΚΤ προχωρεί σε αγορές πενταετών και δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου.

Ειδικότερα από το πρωί η διαφορά απόδοσης (spread) μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων συρρικνώθηκε στις 407 μονάδες βάσης. Νωρίτερα το spread είχε διευρυνθεί στις 413 μονάδες, κοντά στο ρεκόρ των 416 μονάδων που είχε σημειώσει τον Αύγουστο, πριν αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ιταλικό χρέος για να στηρίξει τις τιμές των ομολόγων.

Η παρέμβαση ακολούθησε της ανακοίνωσης της Standard & Poor’s ότι μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας προχωρεί και στην υποβάθμιση της αξιολόγησης επτά ιταλικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η πιστοληπτική αξιολόγηση των Mediobanca, Intesa Sanpaolo, Findomestic Banca, Banca IMI, Banca Nazionale del Lavoro, Banca Infrastrutture Innovazione e Sviluppo και Cassa di Risparmio μειώθηκε κατά μία βαθμίδα με αρνητικό outlook.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk