Τον κόσμο του μπαλέτου ετοιμάζεται να κατακτήσει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Το πρώην «σκαθάρι» είπε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση που του έκανε ο διευθυντής του περίφημου New York City Ballet, Πίτερ Μάρτινς, να γράψει ένα έργο για το εναρκτήριο γκαλά του φημισμένου χορευτικού συγκροτήματος στο Lincoln Center.

Το αποτέλεσμα είναι ωριαίας διάρκειας. «Το Βασίλειο του Ωκεανού» θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου και όπως είναι φυσικό αναμένεται με ανυπομονησία από το κοινό.

Η μουσική αποτυπώνει την ιστορία ενός υποθαλάσσιου, απαγορευμένου έρωτα όπου τα βασίλεια του Ωκεανού και της Γης βρίσκονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Μεταξύ των συντελεστών είναι και η κόρη του, Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, διάσημη σχεδιάστρια μόδας, η οποία υπογράφει – τι άλλο; – τα κοστούμια της παραγωγής.

Ο Μάρτινς συνάντησε τον ΜακΚάρτνεΪ σε μια παράσταση μπαλέτου το 2010 και σύντομα άρχισαν να συζητούν την προοπτική μιας πιθανής συνεργασίας.

«Οπως όλοι οι άνθρωποι της γενιάς μου μεγάλωσα με τους Beatles και ήθελα πολύ να τον γνωρίσω. Ηξερα ότι λατρεύει να γράφει κλασική μουσική και έτσι τον ρώτησα αν θα ήθελε να συνθέσει κάτι για εμάς. Ενθουσιάστηκα όταν το δέχτηκε», δήλωσε ο διευθυντής του NYCB.

«Μου αρέσει πολύ να εξερευνώ νέες κατευθύνσεις και μουσική για μπαλέτο δεν έχω γράψει ποτέ» λέει από την πλευρά του ο ΜακΚάρτνεϊ και προσθέτει: «Αυτό το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι ότι γράφω μουσική που σημαίνει κάτι εκφραστικά, και όχι ένα απλό τραγούδι. Το να προσπαθώ να γράψω κάτι που εκφράζει ένα συναίσθημα, όπως φόβο, αγάπη, θυμό, στενοχώρια, το βρήκα συναρπαστικό και προκλητικό συνάμα».

Η μουσική για μπαλέτο του ΜακΚάρτνεϊ θα κυκλοφορήσει διεθνώς στις 4 Οκτωβρίου.