Ο βετεράνος της ραπ Τζέιμς Τοντ Σμίθ γνωστός ως Ελ Ελ Τζέι Κουλ (LL Cool J), θα παραλάβει τιμητικό βραβείο για την επιτυχημένη καριέρα του στο πλαίσιο της απονομής των «BET Hip-Hop awards».

Ο 43χρονος μουσικός των μεγάλων hits, μεταξύ των οποίων οι μπαλάντες «I Need Love», «Around the Way» και «Girl Hey Lover», θα τιμηθεί με το βραβείο «I Am Hip-Hop Icon» κατά την διάρκεια της 6ης ετήσιας απονομής των βραβείων «BET Hip-Hop».

Το εν λόγω βραβείο έχουν στο παρελθόν κερδίσει για την συνολική τους προσφορά στη μουσική οι Γκραντμάστερ Φλας, Ρούσελ Σίμονς, Άις Κιουμπ και Σαλτ εντ Πέππα.

Αξίζει βέβαια, να σημειώσουμε ότι οΕλ Ελ Τζέι Κουλ έχει και μια αξιόλογη καριέρα στη μεγάλη και την μικρή οθόνη με πιο πρόσφατη την συμμετοχή του ως ο ειδικός πράκτορας Σαμ Χάνα στην τηλεοπτική σειρά του CBS, «NCIS: Los Angeles».

Όσο για την φετινή τελετήπου θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Boisfeuillet Jones» στην Ατλάντα, οικοδεσπότης θα είναι ο κωμικός Μάικ Έπς, ενώ μεταξύ των μεγάλων φαβορί είναι ο διάσημος ράπερ Λιλ Γουέιν με 18 υποψηφιότητες, αριθμός που τον καθιστά τον πρώτο καλλιτέχνη με τόσες πολλές υποψηφιότητες σε μία απονομή.