Εν αναμονή της αποκάλυψης, από τον… κομιστή της πρότασης για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Βλάσση Τσάκα, του βιογραφικού του περιβόητου σαουδάραβα πρίγκιπα και της προαναγγελθείσας δήλωσης του σουλτάνου για την πρόθεσή του να επενδύσει στην ΠΑΕ, οι διοικούντες το Τριφύλλι προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του… φαντομά-επενδυτή, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ.

Η έγγραφη πρόταση που παρέδωσε ο κ. Τσάκας το μεσημέρι της Δευτέρας (19/9) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γόντικα βρίσκεται ήδη στα χέρια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και κατόχου του επίμαχου 54,7% των μετοχών κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος καταρχάς φέρεται δύσπιστος ως προς την φερεγγυότητα της πρότασης.

Το τελεσίγραφο στον εκπρόσωπο του Σαουδάραβα

Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν σκοπεύει να έχει απευθείας επαφή με τον κ. Τσάκα τον οποίο (σε πρώτη φάση) δεν θεωρεί αξιόπιστο συνομιλητή. Παρ’ όλα αυτά, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του και σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου, αφενός, να αποσαφηνιστεί άμεσα η ύπαρξη ή μη πραγματικού ενδιαφέροντος από τη Σαουδική Αραβία, αφετέρου να ελεγχθεί η αξιοπιστία και η οικονομική δυνατότητα του φερόμενου ως πολυεκατομμυριούχου πρίγκιπα.

Οπως αναφέρουν από την πλευρά Βαρδινογιάννη, το πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο (Δικηγορική Εταιρεία Κυριάκιδης- Γεωργόπουλος) στο οποίο έχουν κατατεθεί οι ανενεργείς μετοχές του Τζίγγερ έλαβε από τον ίδιο την εντολή να επικοινωνήσει άμεσα με τον εκπρόσωπο του εν δυνάμει αγοραστή και να ζητήσει τα ακόλουθα:

«Πρώτον, εντός διαστήματος 48 ωρών, να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος θα μπορεί να διαπραγματευτεί την εξέλιξη της πρότασης. Αυτό θα ξεκαθαρίσει την άμεση δρομολόγηση και αξιολόγηση της χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Δεύτερον, ο πληρεξούσιος δικηγόρος που θα οριστεί, να παρέχει κάθε απαραίτητη διευκόλυνση, σε επίπεδο διευκρινίσεων και πληρότητας πρότασης, με στόχο την χωρίς χρονοτριβές εξέλιξη της υπόθεσης».

Οπως σημειώνεται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου, «ο κ.Βαρδινογιάννης, από την πρώτη στιγμή τηρεί μια επιφυλακτική στάση, είναι διατεθειμένος όμως να διερευνήσει τις εναλλακτικές προτάσεις που προκύπτουν» και προσθέτουν ότι «η σημερινή κίνηση δείχνει με σαφήνεια ότι ο κ.Βαρδινογιάννης θέλει να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις και να ξέρουμε άμεσα αν η συγκεκριμένη πρόταση απηχεί την πραγματικότητα και είναι ρεαλιστική και βιώσιμη».

Τα κενά και τα ερωτήματα

Αν μη τι άλλο, οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν, διότι είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσάκας τόσο με την επιστολή-πρόταση που προσκόμισε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και με τα λεγόμενά του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 24 ώρες, εγείρει αρκετά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του.

Καταρχάς, το όνομα «Φαρχάν» που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο κ. Τσάκας όταν αναφέρεται στον σουλτάνο (του), δεν αναγράφεται πουθενά στην επιστολή που προσκόμισε, ενώ όπως τονίζεται (από γνώστες του θέματος), στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει μέλος με αυτό το όνομα. Ως εκ τούτου, όχι απλώς δεν προκύπτει ότι ο επίδοξος επενδυτής αποτελεί τον έβδομο διάδοχο του θρόνου, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσάκας, αλλά ούτε καν τον… τελευταίο!

Βάσει της «επιστολής Τσάκα» το πλήρες όνομα του πρίγκιπα είναι Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπντούλ Ραμχάν αλ Σαούντ το οποίο μάλιστα ο κ. Τσάκας ουκ ολίγες φορές έχει διαφοροποιήσει προσθέτοντας ή αφαιρώντας. Επίσης, στην επίμαχη επιστολή ο… πρίγκιπας υπογράφει ως «his Ηighness», ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπογράφουν με τον τίτλο «his royal highness».

Υπάρχουν βεβαίως και επιμέρους ερωτήματα καθώς είναι (τουλάχιστον) παράδοξο κάποιος, ο οποίος φέρεται να θέλει να δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ να μην γνωρίζει πού και σε τι θα επενδύσει…

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι τα σύμβολα και η σφραγίδα που υπάρχουν στην έγγραφη πρόταση είναι πράγματι αυτά που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια. Και επί της ουσίας είναι εκείνα που αναγκάζουν τους Πράσινους να μην «κάψουν» την πρόταση…

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παιχνίδι για την αναζήτηση του επίδοξου επενδυτή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει εισέλθει και η ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία, η οποία επίσης ψάχνει τα ίχνη ενός από τους 6.000 πρίγκιπες που λέγεται ότι υπάρχουν στη χώρα.