Τα πυρά μερίδας του ερυθρόλευκου οπαδικού Τύπου δέχεται ο Βασίλης Τοροσίδης με αφορμή τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα δύο επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ και την Ξάνθη για το πρωτάθλημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ (του) διεμήνυσαν ότι δεν ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε αφήνοντας εκτός αποστολής στον αγώνα με την Μαρσέιγ τον Γιάννη Μανιάτη και πως δεν δικαιώνει την απόφαση της διοίκησης να τον χρίσει πρώτο αρχηγό της ομάδας.

Παράλληλα (του) επεσήμαναν ότι τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την Μαρσέιγ και την Ξάνθη σημειώθηκαν από την πλευρά του και πως η ομάδα πήρε τα πάνω της στον αγώνα του πρωταθλήματος από τη στιγμή που ο κ. Βαλβέρδε τον αντικατέστησε με τον Φρανσουά Μοντέστο.

Ο Τοροσίδης από τον περασμένο Απρίλιο που δεν επέκτεινε το συμβόλαιό του διεκδικώντας ετήσιες αποδοχές άνω του 1 εκατ. ευρώ, δείχνει… φευγάτος από τον Πειραιά. Ολα φανερώνουν ότι οι σχέσεις του με τη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν είναι όπως και πριν. Ο διεθνής αμυντικός πίστευε ότι θα βρει ομάδα στο εξωτερικό πρόθυμη να ικανοποιήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις και δεν το έκρυβε. Παρόμοιες σκέψεις έκανε και η πειραϊκή ΠΑΕ η οποία δεν θα έλεγε όχι σε μία πρόταση που θα ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ. Ακούστηκε μάλιστα και γράφτηκε κατ΄ επανάληψη ότι ενδιαφέρθηκαν να εντάξουν τον ερυθρόλευκο διεθνή μπακ στο δυναμικό τους η Γιουβέντους, η Βέρντερ Βρέμης, η Ρόμα, η Λίβερπουλ, η Μαρσέιγ… Ωστόσο η μοναδική σοβαρή πρόταση ήρθε από την αγγλική Στόουκ Σίτι και η οποία δεν ικανοποίησε πρωτίστως τον Ολυμπιακό και δευτερευόντως τον ποδοσφαιριστή.

Η αγωνιστική πτώση του Τοροσίδη επί της ουσίας ξεκίνησε από το περυσινό επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από το οποίο αποβλήθηκε βλακωδώς με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών. Ακολούθησαν τραυματισμοί οι οποίοι δεν τον εγκατέλειψαν ούτε κατά την περίοδο της φετινής βασικής προετοιμασίας, με αποτέλεσμα την εικόνα που παρουσίασε στα παιχνίδια με την Μαρσέιγ και την Ξάνθη.

Ο Τοροσίδης πριν από ένα χρόνο θεωρούνταν αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Φέτος δεν… παίζει μόνος του από τα δεξιά. Ο κ. Βαλβέρδε έχει επίσης στη διάθεσή του τον Μανιάτη ο οποίος είναι πιο ουσιαστικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και τον Μοντέστο ο οποίος είναι περισσότερο αξιόπιστος αμυντικά.

Και οι πολλές επιλογές επιτρέπουν ακόμα και στον οπαδικό Τύπο να τα «ψέλνει» στον Τοροσίδη για τις μέτριες εμφανίσεις του.