Ανησυχία επικρατεί στον Ολυμπιακό για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των οπαδών της ομάδας με τον Φράνκο Κοστάντσο. Ο αργεντινός τερματοφύλακας αποδοκιμάστηκε κατ΄ επανάληψη την Κυριακή μετά το γκολ που δέχτηκε από την Ξάνθη και στον Πειραιά γνωρίζοντας ότι κανένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να σταθεί κάτω από τα δοκάρια με καταρρακωμένη ψυχολογία, τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα . Ο προπονητής των ερυθρολεύκων κ. Ερνέστο Βαλβέρδε από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αργεντινό δηλώνοντας «δεν ευθύνονταν για το γκολ που δέχτηκε, εκεί που πήγε η μπάλα κανένας τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να αντιδράσει».

Ασπίδα προστασίας στον Κοστάντσο ύψωσε με τη σειρά του ο πρώην γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού κ. Σάββας Θεοδωρίδης. «Με το να φωνάζουν οι φίλαθλοι εναντίον του θα του κόψουν τα πόδια. Πως θα αποδώσει ένας παίκτης όταν πριν πιάσει την μπάλα τον γιουχάρουν. Εξ άλλου ποιος θα τον αντικαταστήσει» δήλωσε ο βετεράνος τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων.
Ο Ολυμπιακός στην κυριολεξία κρέμεται από τα χέρια του Κοστάντσο για το λόγο ότι πίσω από τον αργεντινό δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση. Ο Σήφης Δασκαλάκης στα φιλικά παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν έπεισε τον κ. Βαλβέρδε με αποτέλεσμα να μην δηλωθεί στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ και να βρεθεί εκτός δεκαοχτάδας στον αγώνα με την Ξάνθη. Ο Ούγγρος Μπάλαζ Μέγερι έχει κερδίσει τη φανέλα του αναπληρωματικού, ωστόσο το νεαρό της ηλικίας (21 ετών) και η απειρία του, δεν επιτρέπουν στον ισπανό κόουτς να του εμπιστευθεί ακόμη φανέλα βασικού.
Ο Κοστάντσο είναι αλήθεια ότι δεν έχει κάνει την εντυπωσιακή επέμβαση με την οποία θα προκαλούσε το χειροκρότημα της εξέδρας. Από την άλλη ο οπαδικός Τύπος του έχει χρεώσει σχεδόν όλα τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια. Με ή χωρίς την υποστήριξη των οπαδών, ο αργεντινός πορτιέρο παραμένει ο εαυτός του. Ηρεμος, ψύχραιμος και χωρίς πολλά πάρε δώσε με τους οπαδούς. «Με τα χρόνια μαθαίνεις να είσαι πιο ήρεμος, γαλήνιος. Οσο πιο απλός είσαι, τόσο καλύτερος τερματοφύλακας γίνεσαι», είχε δηλώσει κατά το παρελθόν.
Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού όταν άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του Κοστάντσο προφανώς γνώριζε ότι δεν ήταν εύκολη προσωπικότητα. «Ο Κοστάντσο είναι σίγουρος, ήρεμος και γνωρίζει πώς να ελέγχει την ένταση στη διάρκεια του ματς, τόσο τη δική του όσο και των συμπαικτών του. Οι αμυντικοί εμπιστεύονται τις οδηγίες του με κλειστά μάτια και παίρνουν σιγουριά από τη σιγουριά του. Έχει εντυπωσιακά ρεφλέξ, χωρίς να αρέσκεται στις εντυπωσιακές επεμβάσεις, αυτές που κάνουν πολλοί τερματοφύλακες για να γίνουν φωτογραφία» είχε δηλώσει για αυτόν ο πρώην προπονητής του στην Αλαβέζ Μάριο Λούνα.
Ο αργεντινός προφανώς θα πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία αν θέλει να γίνει φωτογραφία στα γραφεία των οργανωμένων οπαδών.