Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η προώθηση της καινοτομίας και η ενεργή αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των σημερινών πρωτοφανών επιχειρηματικών και κοινωνικών προκλήσεων. Με κεντρικό θέμα «Run Better», το συνέδριο SAP World Tour 2011 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 09:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα δώσει βήμα σε στελέχη επιχειρήσεων και διακεκριμένους ομιλητές από το εξωτερικό.
Σε μια φάση σημαντικών αλλαγών, η βασική συνεισφορά της τεχνολογίας είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η πολυδιάστατη αξιοποίηση του ταλέντου και της γνώσης των ανθρώπων, καθώς και η διείσδυση σε νέα επιχειρηματικά πεδία και ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό, η σύγκλιση κράτους και επιχειρήσεων σε κοινούς τόπους καινοτομίας είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων, βιώσιμων και παραγωγικών επιχειρηματικών μοντέλων. Στη βάση αυτών των προβληματισμών, ο κ. Στάθης Τζικάκης, Senior Vice President και Member of the Regional Leadership Team SAP EMEA, ανοίγει το φετινό SAP World Tour με την ομιλία «Crisis: Time for Innovation», τονίζοντας ότι η καινοτομία και τεχνολογία μπορούν να έχουν ρόλο-κλειδί στην τόνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων.
Επιπλέον, το πάνελ συζήτησης «Technology as an Economy Enabler» θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της Ελλάδας μετά την κρίση, με την συμμετοχή των κκ. Νίκου Αγγελόπουλου, Chief Information Officer της Vodafone Greece, Αντώνη Αγιοστρατίτη, Group IS Director του Ομίλου Σαράντη, Τάκη Καραμπουρνιώτη, Chief Information Officer της Fourlis Holdings, και Κώστα Χολέβα, General Manager Supply Chain & IT της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Στόχος της συζήτησης είναι να αναδείξει την ανάγκη για σαφή στόχευση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προετοιμασία των ελληνικών εταιρειών για μια νέα φάση εξωστρέφειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το φετινό SAP World Tour θα αξιοποιηθεί και ως πλατφόρμα για τη στήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο μεριμνά για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων συνανθρώπων μας που δεν διαθέτουν ασφαλή κατοικία επαρκούς επιπέδου. Η SAP Hellas, οι συνεργάτες της και όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα προχωρήσουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Στο τέλος του συνεδρίου, τα τρόφιμα και το χρηματικό ποσό θα παραδοθούν στο Κέντρο που θα φροντίσει για την καταλληλότερη διανομή και αξιοποίηση τους.
Σημειώνεται ότι το SAP World Tour 2011 διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών-συνεργατών της εταιρείας: ΙΒΜ, Singular Logic, D.D. Synergy, Τeka Systems, Real Consulting, Relational, ELSOP, Step One, Assertive και Mobylla. Στο συνέδριο συμμετέχει ως υποστηρικτής και η Ελληνική Εταιρεία Logistics. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Το Βήμα, το περιοδικό Netweek και το newsletter Net Fax.