Περισσότερα από 1 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε η δημοπρασία αντικειμένων που ανήκαν στον ηθοποιό Τόνι Κέρτις, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2010 σε ηλικία 85 ετών.

Η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια περιελάμβανε έργα τέχνης, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα του ηθοποιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τόνι Κέρτις συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες κατά τη διάρκεια της πορείας του στον χώρο, η καριέρα του απογειώθηκε κυρίως τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των highlights της δημοπρασίας ήταν το τζάκετ που φορούσε ο ηθοποιός στη θρυλική ταινία «Some like it hot» («Μερικοί το προτιμούν καυτό») όπου συμπρωταγωνίστησε με τη Μέριλιν Μονρόε και τον Τζακ Λέμον το 1959.

Το συγκεκριμένο ρούχο συγκέντρωσε $46.875. Η πλακέτα του Τόνι Κέρτις από τη Χολιγουντιανή «Walk of Fame», επίσης, «έπιασε» τα $10.000, ενώ βάζα με την υπογραφή του Πάμπλο Πικάσο έφτασαν τις $20.625.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τη χήρα του Τόνι Κέρτις, την έκτη κατά σειρά, γυναίκα του Τζιλ, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έτυχε της έγκρισης της κόρης του, Αλλέγκρα, η οποία ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τα σχέδια να δημοπρατηθούν τα υπάρχοντα του πατέρα της.

Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας, ωστόσο, θα δοθεί στον κοινωφελή οργανισμό «Shiloh Horse Rescue» που δημιούργησε ο Τόνι και η Τζιλ Κέρτις με σκοπό να βοηθήσουν να διασωθούν άλογα που απειλείται η ζωή τους.