Ο πρόωρος αγωνιστικός «Γολγοθάς» για την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται με το κυριακάτικο (18/9) ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Τσέλσι (18.00, nova1) για την πέμπτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Εχοντας ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες τους στα μεσοβδόμαδα ματς τους στο Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ομάδες που έχουν μονοπωλούν τα επτά τελευταία πρωταθλήματα Αγγλίας θα παραταχθούν με όλα τα όπλα τους. «Η Τσέλσι παραμένει απειλή για τον τίτλο, δεν πρέπει να την ξεγράψουμε» υποστήριξε ο τεχνικός των «Κόκκινων Διαβόλων» σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος την τελευταία ημέρα του χρόνου θα συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας του και θα βρει απέναντί του τον κ. Αντρέ Βίλας-Μπόας, που έχει λιγότερα από τα μισά χρόνια του. Ο Πορτογάλος είναι μόλις 34 ετών!

«Οι ομάδες του Μάντσεστερ είναι στη μόδα αυτή την εποχή, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι και η Τσέλσι είναι αήττητη». Παράλληλα θύμισε ότι στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις τους στο «Ολντ Τράφορντ», η Γουνάιτεντ έχει μόλις έξι νίκες (επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες) απέναντι στους «Μπλε».

Επειτα από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής (0-1) από τη Στόουκ Σίτι η Λίβερπουλ έχει ακόμη ένα δύσκολο εμπόδιο να ξεπεράσει, καθώς αντιμετωπίζει την Κυριακή (18/9) την Τότεναμ (15.30, nova1), ενώ η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Αρσεναλ δοκιμάζεται στο Μπλάκμπερν απέναντι στην τοπική ομάδα (14.45, nova1).

Ντέρμπι επιφυλάσσει και η δεύτερη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς το Σάββατο (17/9) η Ιντερ υποδέχεται τη Ρόμα (21.45 conn-x Tv2), ενώ την Κυριακή μονομαχούν δύο εκπρόσωποι της γειτονικής χώρας στο Τσάμπιονς Λιγκ: η Νάπολι φιλοξενεί στο «Σαν Πάολο» την πρωταθλήτρια Μίλαν (21.45, conn-x Tv2).

Στη Γερμανία η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας ταξιδεύει την Κυριακή (18/9, conn-x tv3) στο Γκελσενκίρχεν για το ντέρμπι με τη Σάλκε. Εκεί θα επιστρέψουν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι και οι πρώην παίκτες των Μπλε Μάνουελ Νόιερ και Ραφίνια.

«Εύχομαι η επιστροφή του να μην είναι επώδυνη» είπε ο νέος αρχηγός της Σάλκε Μπένεντικτ Χέβεντες συμπληρώνοντας ότι «δεν του αξίζουν αποδοκιμασίες, καθώς έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα μας». Η Σάλκε απέχει τρεις βαθμούς από τις πρωτοπόρους Μπάγερν και Βέρντερ Βρέμης (δοκιμάζεται το Σάββατο, 16.30 – conn-x tv2)στη Νυρεμβέργη, ωστόσο για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να κατ’ αρχάς να σκοράρει απέναντι στους βαυαρούς, κάτι που δεν έχει συμβεί στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους!

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας και αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπορούσια Ντόρτμουντ δοκιμάζεται την Κυριακή (18/9) στο Αννόβερο απέναντι στην τοπική ομάδα (σε μαγνητοσκόπηση 20.30, conn-x tv3).

Μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μαρσέιγ αναζητεί την πρώτη επιτυχία της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Επειτα από πέντε αγώνες χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) η ομάδα του κ. Ντιντιέ Ντεσάν δοκιμάζεται στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λυών στο κυριακάτικο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής (22.00, nova2).

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα διεξάγονται τα ντέρμπι του ολλανδικού και σκοτσέζικου πρωταθλήματος. Την Κυριακή (18/9, 14.30) η Αϊντχόφεν φιλοξενεί στο «Φίλιπς στάντιον» τον Αγιαξ, ενώ την ίδια ώρα στο «Αϊμπροξ» η πρωτοπόρος του σκοτσέζικου πρωταθλήματος Ρέιντζερς υποδέχεται την προαιώνια αντίπαλό της Σέλτικ.