Η απογοητευτική εμφάνιση και η βαριά ήττα (1-4) της ΑΕΚ από την Αντερλεχτ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ φέρνει τους Κιτρινόμαυρους με το καλημέρα σε δυσχερή θέση όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ωστόσο έχει και παράπλευρες συνέπειες…

Δύο ημέρες πριν από τον πρώτο (κεκλεισμένων των θυρών) αγώνα της για την ελληνική Σούπερ Λίγκα απέναντι στον Εργοτέλη (Κυριακή 18/9, ΟΑΚΑ – 18.15) ο Μανόλο Χιμένεθ ψάχνει ήδη τις λύσεις για να παρουσιάσει μία καλύτερη ΑΕΚ έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει και την εντός των αποδυτηρίων δυσπιστία η οποία εκφράστηκε μετά το τέλος του αγώνα με τη βελγική ομάδα από τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

«Δεν ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε. Να κάνουμε επίθεση; Δεν έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα» είπε ο «Λύμπε» κρούοντας πολύ νωρίς στη σεζόν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν. Παρόλο που στη δήλωσή του δεν διευκρίνισε ότι αναφέρεται προσωπικά στον ισπανό τεχνικός της ομάδας, εντούτοις για την ταυτότητα του (κάθε) ποδοσφαιρικού συνόλου υπεύθυνος είναι πάντοτε ο προπονητής. Αυτός είναι ο στρατηγός, τις δικές του ιδέες και εντολές προσπαθούν να εφαρμόσουν οι παίκτες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αν τα «καρφιά» του Λυμπερόπουλου είχαν ως αποδέκτη μόνο τον κ.Χιμένεθ (και όχι τους συμπαίκτες του διεθνούς παίκτη), τότε σημαίνει ότι εντός των αποδυτηρίων τα πράγματα δεν είναι και τόσο «δεμένα» όσο παρουσιάζονται. Ολοι αναγνωρίζουν ότι ο ισπανός τεχνικός δουλεύει πολύ και ότι είναι εξαιρετικός στις ατομικές συμβουλές, ωστόσο οι παλαιότεροι διακρίνουν και μία εμμονή στις ιδέες του όσον αφορά στο σύνολο.

«Να γίνουμε περισσότερο ευέλικτοι, να έχουμε εναλλακτικό πλάνο και ιδέες» είχε δηλώσει ο Λυμπερόπουλος στο ξεκίνημα της σεζόν και συγκεκριμένα την ημέρα που υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2012. Προφανώς αναφερόμενος σε εμμονές του ισπανού τεχνικού την περυσινή περίοδο όσον αφορά σε πρόσωπα και συστήματα οι οποίες εν πολλοίς κόστισαν στην ομάδα.

Κάτι που φαίνεται να συμβαίνει και στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν καθώς το «4-2-3-1» δεν αποδίδει, η ΑΕΚ δυσκολεύεται να φτάσει στο γκολ και ο κ. Χιμένεθ επιμένει να χρησιμοποιεί τον σταρ Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν σε ρόλο αριστερού εξτρέμ (θέση που ο ίδιος ο Ισλανδός λέει ότι έχει παίξει λιγότερες φορές από κάθε άλλη στην καριέρα του!). Ως εκ τούτου, η Ενωση που εκτός όλων των άλλων δεν είναι γεμάτη από γρήγορους παίκτες, δεν στρίβει με τίποτα…

Νεύρα για Μανωλά και Κωνσταντόπουλο
Εν τω μεταξύ ο προπονητής ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος κατά την επιστροφή της ομάδας από το Βέλγιο με δύο παίκτες. Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βασικός υπαίτιος για τα πρώτα δύο γκολ των Βέλγων, δεν δικαίωσε την επιλογή του Ισπανού να τον εμπιστευθεί στο αρχικό σχήμα.

Το οξύμωρο είναι ότι ο κόουτς Χιμένεθ, ενώ γνωρίζει από τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Κωνσταντίνο Καμπόλη ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Γιάννης Αραμπατζής είναι πιο έτοιμος (ενδεχομένως και πιο ικανός) για τη θέση το βασικού, ο ίδιος ο ισπανός τεχνικός επιμένει στη χρησιμοποίηση του νεοαποκτηθέντος από την Κέρκυρα 33χρονου γκολκίπερ.

Περισσότερο νευριασμένος όμως ήταν ο κ. Χιμένεθ με τον Κώστα Μανωλά ο οποίος επιδόθηκε σε ακόμα ένα σόου ανωριμότητας και ανευθυνότητας και δικαίως αποβλήθηκε από τον αγώνα με το σκορ στο 3-1 υπέρ των Βέλγων και την ΑΕΚ να προσπαθεί να μειώσει περισσότερο. Ο 20χρονος στόπερ αφού αρχικώς έκανε θέατρο ότι δήθεν δέχθηκε κουτουλιά από τον Γιοβάνοβιτς, ακολούθως δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία επιμένοντας ότι ο αντίπαλος παίκτης τον είχε χτυπήσει!

Συνέχισε δε να διαμαρτύρεται μέχρι και τη φυσούνα των αποδυτηρίων για κάτι που δεν συνέβη ποτέ, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το αν γνωρίζει σε ποια ομάδα βρίσκεται και σε ποια διοργάνωση αγωνιζόταν. Βέβαια ο «παραχαϊδεμένος» από τον κ. Χιμένεθ στόπερ, βρίσκει και τα κάνει.

Από την καλοκαιρινή προετοιμασία παρουσιάζει ενοχλητικές συμπεριφορές, ωστόσο ουδείς ακόμα βρέθηκε να του τραβήξει το αφτί και να τον βάλει στη θέση του. Κι αυτό ασφαλώς αφορά και στη διοίκηση της ΠΑΕ η οποία βέβαια δεν κρύβει ότι θέλει να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού.