Στον διεθνή χώρο της μόδας είναι γνωστοί ως το δίδυμο από το Άμστερνταμ που κάνει αισθητή την παρουσία του στα ξένα catwalks.

Ο Βίκτορ Χόρστινγκ και ο Ρολφ Σνέρεν γνωστοί ως Viktor&Rolf, όμως, δεν σχεδιάζουν μόνο συλλογές ρούχων, αλλά δημιουργούν και θεατρικά κοστούμια και μάλιστα για όπερες που συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των διασημοτήτων.

Ο λόγος για την όπερα – φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Μόντε Κάρλο της οποίας τα κοστούμια είχαν ειδικά ανατεθεί να σχεδιαστούν από το δίδυμο των Viktor&Rolf.

Η όπερα «Grace for Grace» (Τιμή στην Γκρέις), η οποία γίνεται στη μνήμη της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό, οργανώνεται από εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας με αφορμή την παγκόσμια παρουσίαση της συλλογής υψηλής ωρολογοποιίας, κοσμημάτων και γραφικής ύλης που είναι επίσης αφιερωμένη στην πριγκίπισσα Γκρέις.

Το έργο, στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Ντιάνα Νταμράου, Γκίλλιαν Μέρφι και άλλοι, σκηνοθέτησε ο προσωπικός φίλος και συνεργάτης των Viktor&Rolf Ρόμπερτ Γουίλσον, με τον οποίο το δίδυμο συνεργάστηκε το 2009 στην όπερα «Der Freischutz» στο Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας.

Στο δείπνο που ακολούθησε στο «Hotel de Paris», πέραν από τους Viktor&Rolf παρευρέθηκαν και ο Πρίγκιπας του Μονακό με την Πριγκίπισσα Καρολίνα, καθώς και μια μεγάλη λίστα επωνύμων όπως οι ηθοποιοί Ναόμι Γουότς, Ντάριλ Χάνα, Εμανουέλ Μπεάρ κ.α.