Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας Internet security McAfee η Χάιντι Κλουμ, η Κάμερον Ντίαζ και ο Πιρς Μόργκαν είναι οι πιο «επικίνδυνοι» σταρ στον κυβερνοχώρο.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή εταιρεία Internet security (ασφάλειας διαδικτύου) αναζητώντας downloads και screensavers για τους εν λόγω σταρ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες που τους αφορούν είναι «μολυσμένες» από spyware, spam, phishing και άλλους υιούς ειδικά σχεδιασμένους για να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα.

ΗMcAfee ισχυρίζεται ότι οι κράκερ χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς προσωπικότητες της σόουμπιζ, προκειμένου να οδηγήσουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες με «malicious software» (επιβλαβή λογισμικά).

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνά τους οι τραγουδιστές και τα αστέρια του αθλητισμού αποτελούν πιο ασφαλείς αναζητήσεις σε σχέση με τους ηθοποιούς και τα μοντέλα.

Πρώτη στη φετινή λίστα «επικινδυνότητας» είναι το μοντέλο και παρουσιάστρια του ριάλιτι παιχνιδιού «Project Runway» Χάιντι Κλουμ, ενώ η 39χρονη ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ που το 2010 ήταν πρώτη στην εν λόγω λίστα, φέτος «έπεσε» στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο 46 χρονος παρουσιαστής του CNN, αλλά και κριτής στο μουσικό τηλεοπτικό σόου «America’s Got Talent» Πιρς Μόργκαν, ο οποίος μάλιστα είναι ο μόνος «επικίνδυνος» άντρας στο top 10 με τους λαμπερούς… διαδικτυακούς «κινδύνους».

Την λίστα της McAfee συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Τζέσικα Μπίελ (4η), Κάθριν Χέιγκλ (5η), Μίλα Κούνις (6η), Άννα Πάκουιν (7η), Σκάρλετ Γιόχανσον (9η), Έμμα Στόουν (10η) και το μοντέλο Αντριάνα Λίμα (8η).