Μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα έχει φτάσει στους καταναλωτές το τέλος για τα ακίνητα που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.

Ο κ.Ζερβός τόνισε ότι εφόσον το επιβάλλει ο νόμος, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος για όποιους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος. «Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο. Δεν θα κάνουμε παραβάσεις» είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι εάν ο νόμος προβλέπει ότι η διακοπή ρεύματος δεν θα εφαρμόζεται για ορισμένες ειδικές κατηγορίες, όπως οι ανάπηροι και οι άνεργοι, η ΔΕΗ θα ακολουθήσει το νόμο.

Ο κ.Ζερβός είπε ότι με το μέτρο αυτό θα υπάρχουν πιθανότατα επιπτώσεις στον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών. «Προφανώς θα αυξηθούν οι επισφάλειες» είπε.

Ανέφερε ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί από οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κράτος χρωστά στη ΔΕΗ 140 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση των συνδικαλιστών να εμποδίσουν την έκδοση των λογαριασμών και να μην υλοποιούν τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος.