Στην αγωνιστική απραξία απέδωσε την ήττα και τη μετριότατη εμφάνιση του Ολυμπιακού ο ισπανός τεχνικός της ομάδας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε ότι παραμένει πρώτος στόχος των Ερυθρόλευκων η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος…

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Βαλβέρδε:

«Αποδείχτηκε όντως ότι ήταν ένα μειονέκτημα ότι δώσαμε το πρώτο επίσημο ματς σήμερα σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ που ήταν πιο έτοιμη. Δεν θα ήθελα όμως να εστιάσω εκεί, γιατί η Μαρσέιγ είναι γενικώς μια δυνατή ομάδα κι εμείς στο α’ ημίχρονο ήμασταν χειρότερη ομάδα από τους Γάλλους.

Στην επανάληψη ανεβάσαμε την απόδοση μας και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Νομίζω ότι στο β’ ημίχρονο οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και μοιραία χάσαμε.

Η αλήθεια είναι ότι ο αντίπαλος είχε καλύτερη φυσική κατάσταση. Εμείς μετά το 70’ δεν είχαμε δυνάμεις, εξαντληθήκαμε στα τελευταία 20’ του αγώνα.

Θα πρέπει, όμως, να θυμόμαστε ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους μας από την αρχή της χρονιάς και ο πρώτος είναι το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το κάτι παραπάνω, το βλέπω κάτι σαν έξτρα, σαν μια επιβράβευση για την ομάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πάμε στα επόμενα ματς για να χάσουμε. Θα πάμε στο Λονδίνο για τη νίκη, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο τόσο με την Αρσεναλ, όσο και με τη Μαρσέιγ και με την Ντόρτμουντ. Είναι και οι τρεις πολύ καλές ομάδες.

Η διαφορά ανάμεσα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα είναι ότι στην Ευρώπη δεν μπορείς να κάνεις πολλές ευκαιρίες, αντίθετα με την Ελλάδα. Στη Σούπερ Λίγκα συνηθίζουμε να κάνουμε πολλές ευκαιρίες και να κερδίζουμε, εδώ είναι πιο λίγες οι φάσεις, ακόμα και η Μαρσέιγ σήμερα δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να ρισκάρεις πολύ για το γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εχουμε πολλές δυσκολίες για να ανεβάσουμε την απόδοσή μας γιατί υπάρχουν και πολλοί νέοι παίκτες να τους εντάξουμε στο παιχνίδι μας, όπως οι Αμπντούν, Φέισα και Γέστε, οι οποίοι δεν είχαν κακή απόδοση, αλλά χρειαζόμαστε γενικότερα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης».

Ντεσάν: «Νικήσαμε σε μια δύσκολη έδρα»

Ανακουφισμένος ήταν ο προπονητής της Μαρσέιγ κ. Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος είδε την ομάδα του να νικάει έπειτα από αρκετό καιρό.

Οι δηλώσεις του γάλλου τεχνικού:

«Είχαμε θέληση και όρεξη για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έκανε καλή αρχή για 10’. Διαχειριστήκαμε καλά το ματς στη συνέχεια. Στο β’ το ημίχρονο άλλαξαν τα πράγματα, σκοράραμε, πήραμε θάρρος αλλά ήρθε και η αποβολή για εμάς. Όπως και να’ χει κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα με θερμό κοινό και ποιότητα. Η νίκη είναι πάντα καλό αποτέλεσμα και ειδικά τώρα που ήρθε στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μια δύσκολη έδρα. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως η νίκη θα μας δώσει ηρεμία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια

Είναι αλήθεια πως ερχόμενοι στην Ελλάδα ήμασταν απογοητευμένοι και με άγχος, αλλά σήμερα δείξαμε αποφασιστικότητα και παίξαμε καλή άμυνα. Πρέπει να κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Τζιμπούρ είχε σκοράρει 5’ πριν το τέλος. Το φινάλε ήταν δύσκολο. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ και χάσαμε μπάλες. Είδα τους παίκτες κουρασμένους και ο αντίπαλος πίεζε. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν που μείναμε με 10 παίκτες και χάσαμε κάποιες κατοχές μπροστά από την περιοχή μας.

Το σημαντικό είναι πως κερδίσαμε κι αυτό κρατάω. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας ματς. Προηγούμενες χρονιές χάσαμε στο πρώτο ματς και προκριθήκαμε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ποιοτική ομάδα και στο μέλλον αν συνεχίσει έτσι, θα βελτιωθεί και θα μπορεί να παίξει για καλά αποτελέσματα».

Τοροσίδης: «Δεν ήμασταν έτοιμοι»

Παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Τοροσίδης παραδέχθηκε ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας.

«Ηταν ένα δύσκολο ματς, προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλό μας εαυτό αλλά δεν ήμασταν όσο έτοιμοι έπρεπε. Δεν θέλουμε να αρχίσουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες. Το δίκαιο θα ήταν το παιχνίδι να τελειώσει ισόπαλο. Μετά το 0-1 χάσαμε μερικές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι αυτά» δήλωσε ο Τοροσίδης.

Κοστάντσο: «Μπορούμε την πρόκριση»

Από την πλευρά του, ο αργεντινός γκολκίπερ του Ολυμπιακού Φράνκο Κοστάντσο είπε: «Σίγουρα μας επηρέασε που δεν είχαμε παίξει επίσημο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Υπήρχαν πράγματα που δεν έγιναν σωστά. Για πρώτο ματς στη διοργάνωση πάντως είχαμε καλή συμπεριφορά, αλλά δεν ήρθε και το καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα στάθηκε στο ύψος της αλλά δυστυχώς χάσαμε. Μπορούμε αν συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα, να διεκδικήσουμε βαθμούς και να πάρουμε την πρόκριση. Ηταν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίζουν σε τέτοια γήπεδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο».

Μακούν: «Δεν είχαμε δυνάμεις»

Στην αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού στάθηκε και ο καμερουνέζος νεοαποκτηθείς άσος των Ερυθρόλευκων Ζαν Μακούν, ο οποίος δήλωσε: «Νομίζω υπήρξαν σημεία που δεν παίξαμε όπως θέλαμε, δεν είχαμε πολύ ρυθμό και ανταγωνιστικότητα. Φάνηκε ότι είχαμε πρόβλημα στις προσπάθειές μας. Η Μαρσέιγ είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της. Είναι άσχημο να χάνουμε εντός έδρας, δεν είναι ευχάριστο για καμία ομάδα. Θα μας έκανε και μια ισοπαλία. Τώρα δυστυχώς πρέπει να πάμε εκτός έδρας για να πάρουμε έναν πόντο. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος η έλλειψη αγώνων, αλλά φάνηκε ότι μας δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα, γιατί δεν είχαμε δυνάμεις. Ομως δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Πάντως, θα μας δοθούν αρκετές ευκαιρίες να καλύψουμε αυτό το μειονέκτημα. Εχουμε πολλά ματς μπροστά μας στο μέλλον και θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε».