Μπορεί ο Κλιντ Ίστγουντ να μη βρεθεί πρώτος στην παρέλαση για τα δικαιώματα των γκέι, δεν έχει κανένα πρόβλημα, όμως, με το γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού GQ, ο 81 ετών σκηνοθέτης και ηθοποιός απάντησε σε σχετική ερώτηση ολίγον τι «ωμά»: «Χε…κα για το αν κάποιος θέλει να παντρευτεί με κάποιον άλλο! Γιατί όχι; Κάνουμε μεγάλο θέμα με πράγματα που δεν θα έπρεπε… Ο καθένας θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή που θέλει».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας Κλιν Ίστγουντ προωθεί τη νέα του ταινία «Τζ. ΄Εντγκαρ» που θα βασίζεται στη ζωή ενός από τα σημαντικότερα -αλλά και αμφιλεγόμενα- πρόσωπα της αμερικανικής ιστορίας.

Ο λόγος για τον διευθυντή του FBI, Τζ. ΄Εντγκαρ Χούβερ που υπήρξε στο τιμόνι της πανίσχυρης αμερικανικής υπηρεσίας από το 1924 μέχρι το θάνατό του το 1972 καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ παραμονής στη διοικητική θέση.

Εμεινε στην ιστορία για τον πόλεμο που άσκησε κατά του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και για τη σεξουαλικότητά του καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που υποδύεται τον Χούβερ στην πρώτη του συνεργασία με τον Ίστγουντ μοιάζει να συμφωνεί στην ίδια συνέντευξη: «Αυτό είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα -να βλέπει κανείς τους ανθρώπους να εστιάζουν σ’ αυτά τα πράγματα» αναφέρει.

Η ταινία «Τζ. Εντγκαρ» βγαίνει στις αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου. Το σενάριό της το υπογράφει ο Ντάστιν Λανς Μπλακ («Milk») που έχει δηλώσει ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές του προτιμήσεις και μάχεται για το γάμο των ομόφυλων.