Μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε για να τελειώσει ο γάμος της με τον πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ηθοποιό Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η Μαρία Σράιβερ (που, σημειωτέον, είναι μέλος της ισχυρής οικογένειας των Κέννεντι), αποφάσισε να επιστρέψει στις επαγγελματικές ρίζες της και συγκεκριμένα στη δημοσιογραφία.

Η 55χρονη Μαρία Σράιβερ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, αποφάσισε να λήξει το γάμο της με τον Σβαρτσενέγκερ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το εξώγαμο παιδί του.

Στη νέα της δράση, η Μαρία Σράιβερ, έκανε συνέντευξη με την, γνωστή για την κοινωφελή της δράση Αμερικανίδα, Γουόλις Άννενμπεργκ, για το τεύχος του Οκτωβρίου του «LA Magazine», μόνο που αντί της συνεντευξιαζόμενης φωτογραφήθηκε η… δημοσιογράφος στο εξώφυλλό του.

Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη συνέντευξη, η Μαρία Σράιβερ δεν συζητά τα προσωπικά της βάσανα, αλλά έχει μια συνομιλία με την Άννενμπεργκ για το πώς νιώθει να είναι κανείς μια ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα που δρα στη συγκεκριμένη αμερικανική μεγαλούπολη, πόσο διαφορετικά προσεγγίζουν τη φιλανθρωπία οι άντρες από τις γυναίκες και πόσο μπορεί να απειληθεί κανείς όταν βρίσκεται στη επίκεντρο της δημοσιότητας.

Δεν πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη της Μαρία Σράιβερ. ΄Εχει προηγηθεί συνέντευξη της με την ποιήτρια Μαίρη Όλιβερ και την ιδρύτριας του Ms.Magazine, Γκλόρια Στάινεμ.