Έγινε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο τελικός του πρωταθλήματος ανοιχτού τένις στο Φλάσινγκ Μίντοους στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον Σέρβο Νοβάκ Τζόκοβιτς και τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα ανάμεσά τους και πολλοί λαμπεροί αστέρες.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την εγκυμονούσα Μπιγιονσέ με τον σύζυγό της Τζέι Ζ, τους ηθοποιούς Όουεν Γουίλσον, Μπεν Στίλερ -ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του-, Τζον Λιθγκόου, Άλεν Μπόλντουιν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζέρεμι Πίβεν, Κρις και Ρόμπερτ Πάιν, τον τραγουδιστή και ηθοποιό Τζάστιν Τιμπερλέικ, τον κωμικό Άντι Σάμπεργκ, αλλά και την διευθύντρια της Vogue Αμερικής, η οποία άφησε για λίγο τις πρώτες θέσεις του νεοϋορκέζικου fashion week για να παρακολουθήσει τον τελικό του τένις.

Να σημειώσουμε ότι πρωταθλητής του US Open στέφθηκε ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς φτάνοντας έτσι τις τρεις νίκες στα τέσσερα φετινά Γκραν Σλαμ. Για τον Σέρβο τενίστα είχαν προηγηθεί οι θρίαμβοι στο αυστραλιανό open και στο Γουίμπλεντον (με νίκη στον τελικό πάλι κόντρα στον Ναδάλ), αλλά και η αναρρίχηση του στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης