Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερα από 10.000 παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους.

Ο λόγος για την οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» όπου και δόθηκαν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα της πρόσφατης παράστασης του Ηρωδείου υπό την «μπαγκέτα» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο Έλληνας συνθέτης παρέσυρε το κοινό σε έργα μεγάλων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του ίδιου, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.α.

Στο πλευρό του είχε τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες: την εκφραστική ΄Ελλη Πασπαλά, την ταλαντούχα Μάρθα Φριντζήλα και την Ηρώ Σαϊα που μας συνέστησε ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από τη «Σπείρα-Σπείρα».

Η βραδιά ήταν γλυκιά και βρήκε αρκετούς ακροατές που κατέβαλλαν το αντίτιμο του εισιτηρίου για να απολαύσουν τον συνθέτη και ενισχύσουν τους σκοπούς της συναυλίας.

Συγκινητική φιγούρα ήταν η μητέρα του Σταύρου Ξαρχάκου, Πανδώρα Κανακάρη, που απήλαυσε το γιο της από τους θώκους των επισήμων.

Εκεί βρέθηκε ακόμα ο τέως Βασιλιάς, Κωνσταντίνος, με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία, συνοδευόμενοι από την αδερφή του, Ειρήνη, ο συνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος με τη σύζυγό του, Μαρία Παπαγιάννη και τον ερμηνευτή, Χρήστο Θηβαίο, το ζεύγος του επιχειρηματία Νέλλου και Λης Κανελλοπούλου, η σύζυγος του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου και άλλοι.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης