Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης σχετικώς με την πρόοδο υλοποιήσεως των αναπτυξιακών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Υγείας Μ. Τιμοσίδη, τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Τζωρτζάκη, τον υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Ο κ. Χαν θα επιστρέψει στη χώρα μας στο διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μετάσχει σε υπηρεσιακές συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ που θα στοχεύουν στην ενημέρωση της Κομισιόν για την πορεία των επιχειρησιακών προγραμμάτων, περιφερειακών και οριζόντιων, αλλά και στην παρουσίαση των ελληνικών προτάσεων για τη βελτίωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

H δεύτερη επίσκεψη του επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, με τον οποίο θα εξετάσουν τα συνολικά συμπεράσματα των δύο επισκέψεών του στην Αθήνα.