Με τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η προσπάθεια της ΠΑΕ Ηρακλής να μπλοκάρει τους αγώνες με τη συμμετοχή της ομάδας της Τρίπολης τουλάχιστον ως τις 20 Σεπτεμβρίου που θα κριθεί η κύρια προσφυγή της στο Πρωτοδικείο, δεν είχε αποτέλεσμα. Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής, που σημαίνει ότι οι Αρκάδες θα αγωνιστούν κανονικά την Κυριακή με την Κέρκυρα.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης παρέστησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ και του Αστέρα Τρίπολης. Η Σούπερ Λίγκα υπογράμμισε ότι κινδυνεύει να τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα γιατί υπάρχουν και οι ρήτρες της Nova που πρέπει να τηρηθούν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση. Πρότεινε μάλιστα να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα ο Αστέρας και εφόσον δικαιωθεί τελεσίδικα ο Ηρακλής να παιχτούν εκ νέου τα παιχνίδια με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης.
Η ΕΠΟ από την πλευρά της υποστήριξε η ποινή υποβιβασμού του Ηρακλή επιβλήθηκε από πειθαρχικό όργανο και ως εκ τούτου η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον Ηρακλή κακώς προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Οι νομικοί της ΕΠΟ στάθηκαν επίσης στο γεγονός ότι ο Ηρακλής έτσι κι αλλιώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επειδή δεν έχει πάρει άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Ο νομικός σύμβουλος του Αστέρα Τρίπολης τόνισε ότι δεν έπρεπε να παρθεί απόφαση από τη στιγμή που αν και διάδικος δεν κλήθηκε να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ την Πέμπτη είχε ανακοινώσει τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Γ΄ Εθνική εφόσον δεν απέσυρε την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Η διοίκηση του γηραιού δεν ανακάλεσε, και τώρα τίθεται θέμα αν θα εκτελεστεί η απόφαση της ΕΠΟ. Ο Ηρακλής πάντως υποστηρίζει ότι από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ δεν προβλέπεται υποβιβασμός των ομάδων που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. «Ομάδα που ασκεί προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση» αναφέρει το άρθρο 35 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.