Με έναν ιδιαίτερο τρόπο απότισαν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη ομάδα χόκεϊ Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ οι αθλητές της Ντιναμό Μινσκ. Το βράδυ της Πέμπτης (9/9) ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα της Λίγκας της Κοινοπολιτείας (KHL) για το χόκεϊ επί πάγου, ωστόσο την παραμονή της αναμέτρησης η ομάδα της Λοκομοτίβ ξεκληρίστηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη Ρωσία και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Από τους 44 νεκρούς οι 37 ήταν μέλη της ρωσικής ομάδας (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) και η διοίκηση της Ντιναμό Μινσκ αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη τους με μια εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο που θα διεξαγόταν η μεταξύ τους αναμέτρηση.

Οι εξέδρες ήταν γεμάτες και η συναισθηματική φόρτιση έντονη, ιδίως όταν οι αθλητές της Ντιναμό παρατάχθηκαν γονατιστοί στον πάγο πίσω από τα πορτρέτα των αδικοχαμένων μελών της Λοκομοτίβ.

Μάλιστα, ως ελάχιστο φόρο τιμής οι παίκτες της Ντιναμό που φορούσαν τα κόκκινα της Λοκομοτίβ, σκόραραν εις βάρος της ομάδας τους στην τελευταία νίκη της ομάδας από το Γιάροσλαβ…

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα η Λοκομοτίβ, οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας προθυμοποιήθηκαν να παραχωρήσουν δίχως οικονομικά ανταλλάγματα από έναν παίκτη για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.