• Αναζήτηση

Καντάφι: «Ψέματα και ψυχολογικός πόλεμος οι φήμες περί διαφυγής μου»

Διέψευσε τις φήμες ότι έχει διαφύγει στον Νίγηρα ο Μουαμάρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι της Δαμασκού. Χαρακτηρίζει μάλιστα τις φήμες αυτές «ψέματα» και τονίζει ότι γίνονται για «ψυχολογικό πόλεμο».

Διέψευσε τις φήμες ότι έχει διαφύγει στον Νίγηρα ο Μουαμάρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι της Δαμασκού. Χαρακτηρίζει τις φήμες αυτές «ψέματα» και τονίζει ότι γίνονται για «ψυχολογικό πόλεμο».

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης υποσχέθηκε ότι οι δυνάμεις του θα νικήσουν το ΝΑΤΟ και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

«Δεν θα τους μείνει τίποτε άλλο από τον ψυχολογικό πόλεμο και τα ψέματα. Τελευταία είπαν ότι είδαν τον Καντάφι σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στον Νίγηρα. Λες και ήταν η πρώτη φορά που αυτοκινητοπομπή διασχίζει τη χώρα προς το Νίγηρα» είπε ο Καντάφι στο ηχητικό του μήνυμα.

Νωρίτερα, οι αρχές του Νίγηρα δήλωσαν ότι εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαπραγματευτούν με τον Καντάφι, εάν αποφασίσει να μπει στη χώρα και να βρει καταφύγιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε στο BBC ότι θα αποφασιστεί αργότερα εάν θα δεχτούν τον Μουαμάρ Καντάφι ή θα τον οδηγήσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk