Πονοκεφαλιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε έξι μέρες πριν τον αγώνα με την Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός τεχνικός αλλιώς υπολόγιζε να πάει στην πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά ποδόσφαιρο χωρίς προβλήματα είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Μέχρι πριν δέκα μέρες οι πάντες έγραφαν και διαλαλούσαν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν φέτος το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία τους. Παίκτες και προπονητής δήλωναν αισιόδοξοι ότι μπορούν να κάνουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση πετώντας εκτός διοργάνωσης δύο από τις Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ που τους έφερε στο δρόμο τους η κληρωτίδα. Κάπου εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα:

1. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στην πρεμιέρα (13/9) τη γαλλική Μαρσέιγ χωρίς οι παίκτες του να έχουν ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους. Για τελευταία φορά οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν στις 21 Αυγούστου στο φιλικό εναντίον της Ιντερ. Οι αγώνες τους στο πρωτάθλημα με την Καβάλα (28/8) και Ολυμπιακό Βόλου (10/9) ματαιώθηκαν λόγω εμπλοκής των δύο ομάδων στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Ο κ. Βαλβέρδε θα δοκιμάσει την ετοιμότητα των παικτών του την Παρασκευή (9/9) σε φιλικό παιχνίδι με τον νεοφώτιστο ΟΦΗ.
2. Οι νεοαποκτηθέντες Ζαν Μακούν και Πάμπλο Ορμπάιθ θα πάνε στον αγώνα με την Μαρσέιγ έχοντας κάνει περίπου δέκα προπονήσεις με τους συμπαίκτες τους και με μοναδική αγωνιστική δοκιμασία το φιλικό με τον ΟΦΗ.

3.
Εκτός αγώνα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Αλμπερτ Ριέρα πάνω στους οποίους ο κ. Βαλβέρδε στήριξε πέρυσι το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Ιμπαγάσα που μοίρασε πέρυσι 6 ασίστ προέρχεται από επέμβαση στο γόνατο και είναι ανέτοιμος. Ο Ριέρα που πέρυσι έδωσε 8 ασίστ και σημείωσε 6 γκολ πουλήθηκε στη Γαλατασαράι και ενώ είχε δηλωθεί στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αγώνα ή αρχικής ενδεκάδας εναντίον της Μαρσέιγ, αναμένεται να είναι οι παίκτες που πέρυσι έδωσαν τις 25 από τις 28 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
4. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Ούλοφ Μέλμπεργκ έχασε περισσότερες από δέκα προπονήσεις λόγω προβλήματος στο γόνατο, ενώ με το που επέστρεψε υπέστη κάκωση στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι την Τρίτη θα είναι έτοιμος, αλλά η αγωνιστική ετοιμότητά του θα κριθεί στο γήπεδο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της εθνικής με την Λετονία επειδή αισθάνονταν ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Οι γιατροί της εθνικής ομάδας υποστηρίζουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και την Τρίτη θα είναι επίσης έτοιμος. Ο τραυματισμός στους προσαγωγούς είναι πάντως ύπουλος. Αν δεν αγωνισθεί κάποιος από τους δύο, το πιθανότερο είναι ότι θα μετακομίσει στο κέντρο της άμυνας ο Ιβάν Μαρκάνο τον οποίο ο κ. Βαλβέρδε προετοιμάζει για την αριστερή πλευρά.
5. Ο Ράφικ Τζιμπούρ για τελευταία φορά προπονήθηκε πριν ένα μήνα. Ο Αλγερινός επιθετικός υπέστη θλάση β΄- γ΄ βαθμού στον αγώνα με την Γουέστ Μπρόμγουιτς και έκτοτε δεν έχει… επιστρέψει. Οι γιατροί του Ολυμπιακού ελπίζουν ότι την Τρίτη θα είναι έτοιμος για τον αγώνα, αλλά προφανώς ανέτοιμος για την ενδεκάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούσε έως την Τετάρτη και ο Φραν Γέστε ο οποίος λόγο προβλήματος στο γόνατο ήταν εκτός προπονητικού προγράμματος επίσης για δέκα μέρες.
6. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φρανσίσκο Χαβίτο και Πέταρ Γκρίμπιτς οι οποίοι δεν χώρεσαν στην λίστα που δηλώθηκε στην UEFA.
Εν ολίγοις η ετοιμότητα με την οποία ο Ολυμπιακός θα πάει στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ, οι παίκτες της οποίας θα έχουν πέντε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια τους, θα εξαρτηθεί από το φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, την αποθεραπεία των παικτών που προέρχονται από τραυματισμό και την ταχύτητα με την οποία οι Μακούν και Ορμπάιθ θα προσαρμοστούν στην αγωνιστική φιλοσοφία του κ. Βαλβέρδε και στο στυλ παιχνιδιού των συμπαικτών τους.