Ηταν που ήταν ντέρμπι το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Κροατία, η ελληνική ομάδα το μετέτρεψε σε τελικό με την απόδοσή της και τους δύο βαθμούς που άφησε στη Ρίγα. Η ισοπαλία 1-1 με την Λετονία σε συνδυασμό με την ήττα του Ισραήλ στο Ζάγκρεμπ από την Κροατία με 3-1, εξασφάλισε στην ελληνική ομάδα τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του 6ου προκριματικού ομίλου η οποία οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για μια θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η απευθείας πρόκριση προϋποθέτει νίκη στις 7 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Κροατία και ισοπαλία τέσσερις μέρες αργότερα (11/10) στην Τιφλίδα με την Γεωργία. Ο στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, αλλά έως την επίτευξή του μεσολαβούν 90 +90 λεπτά αγωνίας και υπερπροσπάθειας.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει τη Λετονία και να διατηρήσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα της ισοπαλίας στον αγώνα με την Κροατία, αλλά θα ήταν άδικο αν υποστήριζε κάποιος ότι άξιζε να φύγει νικήτρια από τη Ρίγα. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διατήρησε μια φλύαρη υπεροχή, η οποία μόνο με τη βοήθεια της τύχης μπορούσε να μετουσιωθεί σε γκολ. Ο Φετφατζίδης βοήθησε ελάχιστα, ο Λυμπερόπουλος ήταν εκτός κλίματος αγώνα, ο Βύντρα είχε πολλές εσφαλμένες μεταβιβάσεις και ο Σαλπιγγίδης δεν ήταν αποτελεσματικός.
Οι Λετονοί προηγήθηκαν στο 19΄ με πλασέ του Τσάουνα έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση από τον Φετφατζίδη, φορτώνοντας με επιπλέον άγχος τους έλληνες παίκτες. Στο 14΄ και το 49΄ ο Σαλπιγγίδης αστόχησε από κοντά και στο 65΄ και το 73΄ κεφαλιά του Σαμαρά και σουτ του Λυμπερόπουλου έφυγαν ελάχιστα άουτ στις σημαντικότερες ευκαιρίες της ελληνικής ομάδας. Το γκολ της ισοφάρισης σημείωσε ο 19χρονος Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 83΄. Ο Μανιάτης που με την είσοδό του στη θέση του Βύντρα έβαλε λίγο τάξη στη δεξιά πλευράκέρδισε και εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Απογοήτευση χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο κ. Σάντος, προσθέτοντας ότι αν τελικά η Ελλάδα κερδίσει την Κροατία σε ένα μήνα η ισοπαλία θα αποδειχθεί καθοριστική επειδή θα αγωνισθεί στην Τιφλίδα με την Γεωργία για δύο αποτελέσματα. Στον «τελικό» με την Κροατία ο κ. Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Μανιάτη οι οποίοι στη Ρίγα δέχτηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κζάουκλις, Φέρτοβς, Ιβάνοβς, Λάιζανς, Τσάουνα, Βερπακόβσκις (67΄ Ρούντνεβς), Βισνάκοβς (82΄ Ζιγκάγιεβς), Λουκσάνοβς
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα (71΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.
Στους άλλους αγώνες του 6ου ομίλου: Κροατία – Ισραήλ 3-1, Μάλτα – Γεωργία 1-1

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Κροατία 19
Ελλάδα 18
Ισραήλ 13
Γεωργία 10
Λετονία 8
Μάλτα 1
Ισραήλ και Γεωργία έχουν από 9 αγώνες και οι υπόλοιπες ομάδες 8
Οι επόμενοι αγώνες:
7/10: Ελλάδα – Κροατία, Λετονία – Μάλτα
11/10: Γεωργία – Ελλάδα, Κροατία – Λετονία, Μάλτα – Ισραήλ