Τη φανέλα με το εθνόσημο χαρακτήρισε ο Αλεξάντρς Στάρκοβς ως το μεγαλύτερο κίνητρο των παικτών του στον αγώνα της Τρίτης με την Ελλάδα (21.30, Mega) για την προκριματική φάση του Euro 2012. Ο προπονητής της Λετονίας εκθείασε την ικανότητα της ελληνικής ομάδας να κερδίζει ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται καλά και υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του ότι η δική του ομάδα παρότι δεν διεκδικεί πλέον τίποτα στη διοργάνωση, θα κάνει το καθήκον της όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με την Γεωργία όπου νίκησε 1-0.
«Η Ελλάδα είναι πολύ καλός αντίπαλος με ικανούς παίκτες που αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα. Έχει την ικανότητα να κερδίζει ακόμα και όταν δεν είναι καλύτερη στο γήπεδο. Ελπίζω η ομάδα μου να βρει το κλειδί για την επιτυχία αν και γνωρίζουμε ότι για τους Έλληνες το ματς είναι σημαντικό με βάση το πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία. Στην παρούσα φάση κάθε αποτέλεσμα μετράει για την Ελλάδα. Εμείς αντιμετωπίζουμε απουσίες στην άμυνα και στα χαφ και δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα. Ωστόσο ελπίζω να κάνουμε ότι καλύτερο. Σε ένα παιχνίδι όταν παίζεις για το εθνόσημο υπάρχει πάντα κίνητρο» υπογράμμισε.
Σεβασμό στην ελληνική ομάδα ζήτησε και ο αμυντικός και σκόρερ της Λετονίας στον αγώνα με την Γεωργία Αλεξάντρς Τσάουνια. «Ξέρουμε πολύ καλά τους Έλληνες και δεν χρειαζόταν να τους παρακολουθήσουμε για να μάθουμε πως παίζουν. Η Ελλάδα είναι δυνατή στις πτέρυγες με τους μεσοεπιθετικούς που έχει στο ρόστερ της. Επίσης, είναι πολύ καλή στο ψηλό παιχνίδι με τον Σαμαρά και γενικά στις στημένες φάσεις η Ελλάδα είναι δουλεμένη ομάδα. Πάντως εμείς θα δοκιμάσουμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις» τόνισε.